– «Τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 250 δισεκατομμύρια ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Εξόχως αποκαλυπτική για την βοήθεια των δανειστών προς την χώρα μας ήταν η συνέντευξη, που παραχώρησε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, στην ιταλική “RaiNews24”.
Συγκεκριμένα, ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα αποκάλυψε, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, τις γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.xrimata
«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισεκατομμύρια ευρώ, όχι, όμως, για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός, εξηγώντας, πως στην Ευρώπη έχουμε μεν ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

«Η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα είναι χρήματα, που στην πλειονότητά τους κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε καν την μυρωδιά τους»

«Από μία φτωχή χώρα, όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα, όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δήλωσε ξεκάθαρα ο Ντ’ Αλέμα.
«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη, έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Όμως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 250 δισεκατομμύρια ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες» τόνισε το στέλεχος της ιταλικής Κεντροαριστεράς και υπογράμμισε συγκεκριμένα: «Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται, ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αυτό δεν ισχύει. Εμείς πληρώνουμε στην πραγματικότητα τις γερμανικές τράπεζες.
Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Είναι χρήματα, που κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε καν την μυρωδιά τους», τόνισε ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ