Εξετάσεις προσομοίωσης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, γραπτές και προφορικές, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, τα Σχολεία Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε «πραγματικές» συνθήκες εξετάσεων, τόσο στην προσωπική συζήτηση όσο και στην παρουσίαση και ανάπτυξη του θέματος που μελέτησαν σε βάθος, προκειμένου να είναι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι για τις τελικές τους εξετάσεις.

Στη συνέχεια, δύο γνωστοί μουσικοί της παροικίας μας και φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας, ο Αργύρης Αργυρόπουλος και ο Αντώνης Ηλιού μίλησαν στους μαθητές για το ρεμπέτικο τραγούδι στην Ελλάδα, τις ρίζες του και την εξέλιξή του, καθώς και για σημαντικούς ρεμπέτες και ρεμπέτισσες.

Το ρεμπέτικο είναι ένα από τα θέματα που μελέτησαν φέτος οι μαθητές, και γι’ αυτό είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή στο ρεμπέτικο απομεσήμερο που πραγματοποιήθηκε στον ημιώροφο του Ελληνικού Κέντρου. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς πειραματίστηκαν με μουσικά όργανα και πλαισίωσαν τους δύο μουσικούς, σχηματίζοντας έτσι μια αυτοσχέδια πολυμελή ορχήστρα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών της Κοινότητας, που για μια ακόμη φορά δημιούργησαν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές, συνδυάζοντας τη γνώση με την διασκέδαση.

Greek Community of Melbourne