Ένα πολύ διαδεδομένο και αγαπητό έθιμο, αυτό της Αποκριάς, γιορτάστηκε από τους μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, το περασμένο Σάββατο.
Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου οργάνωσε αποκριάτικα έθιμα και παιχνίδια το πρωί του Σαββάτου της Αποκριάς, στο σχολείο της Κοινότητας στο Ελληνικό Κέντρο, και γλύκανε όλους όσους συμμετείχαν με χειροποίητους λουκουμάδες, ενώ το ίδιο βράδυ στο σχολείο στο Μάλβερν, οι Γονείς εκεί έστησαν ένα αποκριάτικο πάρτι, με μουσική, χορό και πολύ κέφι.
Οι μαθητές των σχολείων, ντυμένοι μασκαράδες, βίωσαν το καρναβάλι, ένα δρώμενο που ζωντανεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου, και πήραν έτσι μια καλή γεύση του ξεφαντώματος που παραδοσιακά γίνεται πριν την Σαρακοστή.
Και η Σαρακοστή γιορτάστηκε στο σχολείο της Κοινότητας, με παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και το πέταγμα του χαρταετού, που έδωσε χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
«Με όλες αυτές τις δράσεις ευελπιστούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας βιωματικά κάποια από τα έθιμα της Ελλάδας που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας ταυτότητας, καλλιεργώντας, παράλληλα, και την χρήση της ελληνικής γλώσσας,» λέει η κ. Μαρία Μπακαλίδου, συντονίστρια των Σχολείων της Κοινότητας για μαθητές που έχουν την Ελληνική ως πρώτη γλώσσα.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τόσο δραστήριους και ενθουσιώδεις γονείς για την άψογη οργάνωση και την τεράστια προσφορά τους στη μαθητική μας κοινότητα.»

Greek Community of Melbourne