“Ο διοικητής της Bundesbank έχει πολλά προβλήματα, με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα – Aν ήμουν ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Γερμανίας, εξαπέλυσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, δηλώνοντας, πως «η περίοδος, που η Γερμανία έδινε μαθήματα στην Ιταλία, έχει τελειώσει».
Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της RΑΙ, έσπευσε να προσθέσει με νόημα: «Aν ήμουν ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες».
«Η περίοδος, κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα, τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής της Bundesbank έχει πολλά προβλήματα, με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα», προσέθεσε ο κ. Ρέντσι.

“Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό”

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός επετέθη και κατά της γειτονικής Αυστρίας, σχετικά με την στάση της στο μεταναστευτικό. Μιλώντας για την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο πέρασμα του Μπρένερ και το ενδεχόμενο να στήσει φράγμα, για να αποτραπεί η μεταναστευτική ροή, ο κ. Ρέντσι είπε:
«Αυτή η στάση της Αυστρίας είναι προπαγάνδα. Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία- διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο- λόγω του ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο».
«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό», προσέθεσε.

ITALIA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ