-Αυτό που θα κυκλοφορήσει στην Βρετανία, γραμμένο στην αγγλική και στην γερμανική γλώσσα, θα έχει πληθώρα επιχειρημάτων για τον λόγο, για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την Βρετανία και θα εχει τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! Γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς» !

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με έναν πρωτόγνωρο τρόπο και με ένα διαίτερα εντυπωσιακό τεύχος, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» θα στηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τους Βρετανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε.!
Συγκεκριμένα, το επόμενο τεύχος του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, σε μια δίγλωσση έκδοση, γραμμένο στην αγγλική και στην γερμανική γλώσσα, ενώ μέσα από τις σελίδες του θα απευθύνει μια ηχηρή έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως γνωστοποίησε η διεύθυνση του «Der Spiegel», το περιοδικό θα εκδοθεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα και αυτό που θα κυκλοφορήσει στην Βρετανία, θα έχει τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! Γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς». Θα πωλείται, μάλιστα, σε μειωμένη τιμή, δηλαδή στην τιμή των δύο λιρών (2,90 ευρώ).
Ο αρχισυντάκτης του «Der Spiegel», Κλάους Μπρικμπόϊμερ, επεσήμανε, ότι το κεντρικό άρθρο του περιοδικού θα περιλαμβάνει πληθώρα επιχειρημάτων για τον λόγο, για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την Βρετανία.

Το κεντρικό άρθρο του «Der Spiegel» θα περιγράφει τον σημαντικό ρόλο, που διαδραμάτισε η Βρετανία στον καθορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλύει τις συνέπειες ενός Brexit στην ασφάλεια της Ευρώπης, στην ικανότητά της να μάχεται την τρομοκρατία και στο γεωστρατηγικό της βάρος

«Το αποτέλεσμα είναι μια αντικειμενική και ταυτόχρονα σθεναρή, συγκινητική –και δίγλωσση– έκκληση προς την χώρα: Σας παρακαλούμε μην φύγετε!» τόνισε ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας.
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του περιοδικού, το κεντρικό άρθρο θα περιγράφει τον σημαντικό ρόλο, που διαδραμάτισε η Βρετανία στον καθορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλύει τις συνέπειες ενός Brexit στην ασφάλεια της Ευρώπης, στην ικανότητά της να μάχεται την τρομοκρατία και στο γεωστρατηγικό της βάρος.
Σε μια δημοσκόπηση, που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS, το διήμερο 7-8 Ιουνίου για λογαριασμό του «Der Spiegel» , όπου συμμετείχαν 1.025 άνθρωποι, το 79% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε..
Λίγο παραπάνω από το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί, ότι το Brexit δεν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Γερμανίας, σε σύγκριση με το 36%, που πιστεύει, ότι η κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιδεινωθεί.

Spiegel_01