-Στην Γαλλία θα γίνονται στα σχολεία ειδικές ασκήσεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ενώ στην Μ. Βρετανία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία εκκλησιών και κληρικών!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ένα κύμα ανησυχίας και μέτρα προετοιμασίας των μαθητών για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στα σχολεία τους έφερε η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Γαλλία, Αυτό δείχνει, ότι η Ευρώπη έχει ήδη εισέλθει σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, όπου η καθημερινότητα κινείται σε κατάσταση άγχους, ακόμα και για τους μικρούς μαθητές. Μάλιστα, στα γαλλικά σχολεία θα γίνονται ειδικές ασκήσεις για να μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κρύβονται, να διαφεύγουν και γενικά να αντιμετωπίζουν έκτακτες και δύσκολες καταστάσεις.
Αλλά και στην Μ. Βρετανία, σε κατάσταση συναγερμού έθεσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας αυτής όλες τις Χριστιανικές εκκλησίες, προειδοποιώντας, πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ενός χτυπήματος ή συντονισμένων επιθέσεων των ισλαμιστών του ISIS κατά των ναών ή των ιερέων με μαχαίρια, όπως έχει άλλωστε συμβεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror On Line», όλοι οι εκκλησιαστικοί ηγέτες των χριστιανικών δογμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιήθηκαν να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες τους και να μην φορούν το λευκό κολάρο στο λαιμό, που είναι το διακριτικό των ιερέων της Δυτικής Εκκλησίας.

Οι βρετανικές Αρχές ανησυχούν, ότι εξτρεμιστές τρομοκράτες θα επιχειρήσουν σφαγές ιερέων, σαν εκείνη, που διέπραξαν στην Νορμανδία της Γαλλίας και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εφημέριος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «Mirror», ότι αυτός και συνάδελφοί του ειδοποιήθηκαν από την Εκκλησία να μην φορούν τα λευκά κολάρα δημοσίως, επειδή τους καθιστούν πιθανούς στόχους. Επίσης ζητήθηκε από τους ιερείς να μην μένουν μόνοι τους στις εκκλησίες.
Οι βρετανικές Αρχές ανησυχούν, ότι εξτρεμιστές τρομοκράτες θα επιχειρήσουν μια σφαγή σαν εκείνη στην Νορμανδία της Γαλλίας, που δύο φανατικοί εισήλθαν μέσα σε έναν ναό και αποκεφάλισαν τον ιερέα. Συγκεκριμένα, στις 26 Ιουλίου ο 85χρονος καθολικός ιερέας, Ζακ Αμέλ, αποκεφαλίστηκε μέσα στην εκκλησία του, στην Νορμανδία της Γαλλίας, από δύο τζιχαντιστές, που είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας προειδοποιούν, ότι επίκειται επίθεση σε εκκλησία σε βρετανικό έδαφος, γιατί οι εκκλησίες είναι «εύκολοι στόχοι» για τους τρομοκράτες. Συμβουλεύουν, επίσης, τους ιερείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις Κυριακές, που λειτουργούν και τα κατηχητικά.

Big Ben with  city boat in London, UK