-Δυναμική είναι η συμβολή της ελληνικής Ομογένειας της Αυστραλίας στην εθνική αυτή προσπάθεια!
– Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, οι σύγχρονες Μονάδες Υγείας και οι ανταγωνιστικές τιμές, σε συνδυασμό με το βιοκλίμα, καθιστούν την χώρα μας έναν ελκυστικό προορισμό ιατρικού τουρισμού!

Σε μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Μελβούρνη της Αυστραλίας -την τρίτη μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο, όπου ζουν περίπου 300.000 Έλληνες-, και την συμμετοχή πολυπληθούς ομάδας Ελλήνων επιστημόνων, τόσο από την εκεί Ομογένεια, όσο και από την Ελλάδα, παρουσιάσθηκαν οι στόχοι και τα οφέλη από την ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας και την απόκτηση μεριδίου από μια αγορά, που αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια αύξηση 15-20%!
Την ένταξη αυτή προωθούν με την σημαντική τους συμβολή και δυναμικότητα οι φορείς του Ελληνισμού στην Αυστραλία, που διοργάνωσαν την εκδήλωση αυτή για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την αυστραλιανή κοινή γνώμη για τα πλεονεκτήματα, που παρουσιάζει η χώρα μας στον τομέα αυτόν.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων
Ελλάδας, καθώς η όλη δράση αποκτά πλέον κοινό βηματισμό με την συγκρότηση μετώπου όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ ήδη η προσπάθεια αυτή, που
ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, διευρύνεται και καταγράφει σημαντική πρόοδο.

«Ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης»!

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η συνεργασία, τονίστηκε από τους ομιλητές, με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, να κάνει λόγο για μια δυναμική αγορά, από την οποία η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό, αναφέροντας, ότι αρκετοί Αυστραλοί ασθενείς ταξιδεύουν στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Ασίας, για ιατρικές υπηρεσίες. Όπως είπε ο κ. Παπαστεργιάδης, η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποκτήσει μερίδιο από αυτή την αγορά και η Ομογένεια θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια.
Για πολλές και ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης, που προσφέρει ο Ιατρικός Τουρισμός, μίλησε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, κα.Χριστίνα Σημαντηράκη, η οποία χαρακτήρισε, μάλιστα, τον
Ιατρικό Τουρισμό «βασικό πυλώνα», ανάπτυξης! Η ίδια  τόνισε, ότι ήδη έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης στην Αυστραλία για την προώθηση του θεματικού τουρισμού.
Στις προσπάθειες ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας και στην αναζήτηση ευκαιριών ανάπτυξης, μια από τις οποίες είναι ο Τουρισμός Υγείας, αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο ίδιος εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι με την ενεργοποίηση όλων, την συγκρότηση κοινού μετώπου και την ενθάρρυνση ανάλογων πρωτοβουλιών, η Ελλάδα μπορεί να ανταγωνιστεί χώρες, που σήμερα κατέχουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά του ιατρικού τουρισμού και να καταστεί ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, για
12 μήνες τον χρόνο.

«Η Ελλάδα διαθέτει άρτιες υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με χαμηλό κόστος»!

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όπως είναι το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό , οι σύγχρονες Μονάδες Υγείας και οι ανταγωνιστικές τιμές, που, σε συνδυασμό με το βιοκλίμα, την καθιστούν ελκυστικό προορισμό. «Πρέπει να αδράξουμε τις ευκαιρίες και να ανεβάσουμε την Ελλάδα στο βάθρο! Έχουμε το πείσμα, συμμάχους και λαμπρούς επιστήμονες», κατέληξε ο κ. Πατούλης.
«Η Ελλάδα διαθέτει άρτιες υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με χαμηλό κόστος», υπογράμμισε ο ελληνικής καταγωγής, πρώην Υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Βικτώρια, κ. Ιωάννης Πανταζόπουλος,
περιγράφοντας την περιπέτεια της συζύγου του, η οποία υπεβλήθη σε μικροεπέμβαση στην Ελλάδα, με κόστος οκτώ φορές κάτω από το αντίστοιχο κόστος της Αυστραλίας. «Η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικές τιμές και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο σύστημα Υγείας της και αυτό πρέπει να γίνει γνωστό στους Αυστραλούς πολίτες», είπε ο κ. Πανταζόπουλος.
Ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα μπορεί να κινηθεί στους τομείς της εξωσωματικής και υποβοηθούμενης γονιμοποίησης, της οδοντιατρικής, της οφθαλμολογίας , της αποκατάστασης, της πλαστικής-αισθητικής χειρουργικής κ.α..

«Η ανθρώπινη αναπαραγωγή έχει φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο της ιατρικής πρωτοπορίας, χάρη στις επιτυχίες των Ελλήνων Ιατρών»!

Μάλιστα, η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κατέχει μεγάλο μερίδιο, και αυτό διότι, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και γενικός γραμματέας της Ελληνικής
Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, κ. Κωνσταντίνος Πάντος, η ανθρώπινη αναπαραγωγή έχει φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο της ιατρικής πρωτοπορίας, χάρη στις επιτυχίες των Ελλήνων Ιατρών.
Η ατμόσφαιρα στην εκδήλωση φορτίστηκε συναισθηματικά, όταν στο πάνελ ανέβηκαν η 4χρονη Δήμητρα και η 2χρονη Αλεξάνδρα.
Πρόκειται για δύο κοριτσάκια, που η σύλληψή τους με την
διαδικασία της εξωσωματικής έγινε στην Ελλάδα.
Η Μαίρη Κούστας, γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας στην
Αυστραλία, μετά από 15 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής, απευθύνθηκε σε κέντρο στην Ελλάδα και έφερε στον κόσμο την Δήμητρα, η οποία έχει γίνει 4 χρόνων. Η ίδια, απευθυνόμενη στο κοινό, που παρευρέθη στην εκδήλωση είπε: «Μια συζήτηση άλλαξε την ζωή μου. Μετά από μεγάλο αγώνα 10 χρόνων, μου μίλησαν για την Ελλάδα και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Αν ψάχνεις την λύση, σίγουρα θα την βρεις», κατέληξε, τονίζοντας, ότι την προσωπική της «περιπέτεια» και την «ευτυχή» κατάληξη την έχει δημοσιοποιήσει ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την Ελλάδα!

«Η ένταξη της Ελλάδας στους κορυφαίους προορισμούς, του τουρισμού Υγείας είναι στόχος εφικτός και η χώρα μας μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό παίκτη»!

Ανάλογη είναι και η ιστορία της Δέσποινας Σουμελίδη, η οποία με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την δική της ιστορία, όπου, μετά από μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της, έφερε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση την δίχρονη κόρη της, Αλεξάνδρα.
«Η ομογένεια εδώ στην Αυστραλία, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, έχει την δύναμη να δράσει ως καταλύτης σε αυτή την προσπάθεια, βοηθώντας την Ελλάδα να δημιουργήσει ένα brand name, προκειμένου να εισέλθει στον διεθνή ανταγωνισμό, εφαρμόζοντας ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον ιατρικό τουρισμό», κατέληξε
ο κ. Πάντος.
Η μέχρι τώρα προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης του
τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, συνεχώς διευρύνεται. Οι δράσεις  επικεντρώνονται, πλέον, στην προσέλκυση και την εξυπηρέτηση τουριστών υγείας και στην αξιοποίησή τους, εν συνεχεία, ως πρεσβευτές και διαφημιστές των
υπηρεσιών. Η ένταξη της Ελλάδας στους κορυφαίους προορισμούς, του τουρισμού Υγείας είναι στόχος εφικτός και η χώρα μας μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό παίκτη, κατέληξαν οι ομιλητές. Αγορές-στόχοι είναι χώρες με έντονο ελληνικό στοιχείο, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, αλλά και χώρες της Βαλκανικής, η Ρωσία και η Κίνα!