-Περιπου 212.000 πολίτες προσηλθαν στις κάλπες και ανέδειξαν στις δύο πρώτες θέσεις την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΔΗΣΥ, Φώφη Γενημματά, και τον νυν ευρωβουλευτή και πρώην Γραμματέα του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, που προκρίθηκαν στον δευτερο γύρο!

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΔΗΣΥ, Φώφη Γενημματά, και ο νυν ευρωβουλευτής και πρώην Γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, που έλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα και προκρίθηκαν στον β’ γύρο, κυριάρχησαν στην κάλπη, που στήθηκε πανελλαδικά την Κυριακή 12 Νοεμβρίου για την εκλογή της νέας ηγεσίας της κεντροαριστεράς παράταξης στην χώρα μας!
Η μαζικότητα στην εκλογική διαδικασία ήταν μεγάλη ήδη από τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας και, σύντομα, φάνηκε, ότι ο αριθμός των πολιτών, που θα συμμετείχαν σε αυτήν, θα ήταν μεγάλος
Πράγματι, τους 212.000 εφθασαν τελικά οι πολίτες όλων των ηλικιών,  συμμετείχαν τελικά στην διαδικασία ανάδειξης του νέου επικεφαλής της κεντροαριστεράς παράταξης.
Στις 10:30 είχαν ψηφίσει ήδη 20.000 άτομα και περίπου στις 13.00 η ώρα έσπασε το «φράγμα» των 100.000 ψηφοφόρων και η συμμετοχή συνεχιζόταν με σταθερό ρυθμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε αρκετά σημεία κατά την διάρκεια της ημέρας η προσέλευση κατά μέσο όρο προσέγγιζε τα 1.500 άτομα κάθε 5 λεπτά.
Περισσότεροι από 2.000 Έλληνες του εξωτερικό ψήφισαν επίσης, με τις Βρυξέλλες να ζητούν παράταση, καθώς υπήρχε ουρά. Νωρίτερα η αρμόδια για την εκλογική διαδικασία, Επιτροπή Αλιβιζάτου, λόγω υψηλής συμμετοχής έδωσε παράταση κατά μία ώρα σε εκλογικά τμήματα, όπου υπήρχαν ουρές ψηφοφόρων.

«Επεκράτησαν αυτοί, που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ, αλλά είχαν και την δυνατότητα να κινητοποιήσουν τον όποιο κομματικό μηχανισμό υπέρ τους»!

Το συμπέρασμα, που αβίαστα προκύπτει από την ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι, ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ / ΔΗΣΥ, Φώφη Γενημματά και ο νυν ευρωβουλευτής, πρώην Γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, επεκράτησαν σαφώς στην κάλπη,
καθώς η κ. Γεννηματά, που κινείται σταθερά σε ποσοστά άνω του 42%, μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη, συγκεντρώνουν αθροιστικά λίγο περισσότερα από το 68% όσων προσήλθαν στις κάλπες. Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, πρόκειται για δύο υποψηφιότητες, που, όχι μόνον προέρχονται από τα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ, αλλά είχαν και την δυνατότητα να κινητοποιήσουν τον όποιο κομματικό μηχανισμό.
Αντιθέτως, οι υπόλοιποι υποψήφιοι, δηλαδή ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Απόστολος Πόντας, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο Δημήτρης Τζιώτης, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους! Έσπευσαν, ομως, να συγχαρούν την κ. Γεννηματά και τον κ. Ανδρουλάκη για την πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο, να ευχαριστήσουν όσους τους ψήφισαν και όσους συμμετείχαν στην διαδικασία και να υποσχεθούν, ότι θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ενότητα και την αναδειξη της παράταξης σε ηγετική πολιτική δύναμη της χώρας μας.
Αναλυτικά, τα επίσημα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Φώφη Γεννηματά 42,76%, Νίκος Ανδρουλάκης 25,38%, Γιώργος Καμίνης 13,45%, Σταύρος Θεοδωράκης 9,44%, Γιάννης Μανιάτης 4,22%, Γιάννης Ραγκούσης 2,39%, Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,63%, Απόστολος Πόντας 0,54%, και Δημήτρης Τζιώτης 0,19%

Φώφη Γεννηματά: «Ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα»!

Η κ. Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο προοδευτικό φορέα, επισημαίνοντας, ότι οι πολίτες, με την συμμετοχή και την επιλογή τους, μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και την χώρα. «Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε, ότι η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά ευχαριστώντας όλους τους συνυποψήφιους της για τον αγώνα και την συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας. «Είμαι βέβαιη, ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές, που έδωσαν ζωή στην διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση», κατέληξε η κ. Φώφη Γεννηματά.

Ανδρουλάκης: «Aλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας»!

«Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη ημέρα. Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου», δήλωσε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης για τα αποτελέσματα των εκλογών της ηγεσίας του νέου προοδευτικού φορέα. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας», ανέφερε προσθέτοντας, ότι οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους.
«Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους. »Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι Εδώ», σημείωσε. Έκανε άνοιγμα στους υπόλοιπους υποψηφίους για την επόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο, «σε πείσμα όσων έλεγαν, πως δεν θα τα καταφέρουμε», όπως αναφέρει.