Η αύξηση στις εισφορές των αγροτών, που είναι ενταγμένοι από την 1η έως στην 5η ασφαλιστική κλίμακα, φθάνει το 44% ή το ποσό των 142 ευρώ τον χρόνο.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τελικά, μεγαλύτερες από ό,τι προβλεπόταν στον Νόμο για το Ασφαλιστικό, θα είναι οι μηνιαίες εισφορές περίθαλψης στον ΟΓΑ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες.
Όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων, η αύξηση προκύπτει από την εγκύκλιο του Υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου και φθάνει το 44% τον χρόνο, κάτι που σημαίνει, ότι χιλιάδες αγρότες θα κληθούν εφέτος να πληρώσουν τουλάχιστον 38,47 ευρώ μηνιαίως, αν και ο Νόμος Κατρουγκαλου προέβλεπε, ότι θα έπρεπε να πληρώσουν μηνιαίως 26,64 ευρώ.
Η αύξηση στην εισφορά αφορά τους αγρότες, που είναι ενταγμένοι από την 1η έως την 5η ασφαλιστική κλίμακα καθώς στο τελευταίο άρθρο της εγκυκλίου ορίζεται, ότι ναι μεν οι εισφορές υπολογίζονται με 3,61% επί του ποσού της κάθε κατηγορίας, αλλά «η ασφαλιστική εισφορά δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή που αναλογεί στο ποσό της 5ης ασφαλιστικής κατηγορίας».
Έτσι οι αγρότες, που ανήκουν στις συγκεκριμένες ασφαλιστικές κατηγορίες, από 26,64 ευρώ τον μήνα, που πλήρωναν πέρυσι, θα πληρώσουν «ταρίφα» 38,47 ευρώ, μια αύξηση, δηλαδή, της τάξης του 44% ή των 142 ευρώ τον χρόνο.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το Μνημόνιο, το 2017 οι εισφορές περίθαλψης θα υπολογίζονται με ποσοστό 4,73% επί του εισοδήματος, το 2018 με 5,84% και το 2019 με 6,95%.

agrotes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ