Στιγμιότυπο από το γεύμα που παρέθεσε η Κοινότητα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Μπρόαντμέντοους κατά την επίσκεψή τους στο Ελληνικό Κέντρο

Eπίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Μπρόαντμέντοους, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΜ κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μάρκος υποέχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μπρόαντμέντοους και τους ξενάγησαν στο Ελληνικό Κέντρο, ενημερώνοντάς τους για το όραματης ΕΚΜ να δημιουργήσει ένα κομβικό σημείο για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και άλλους παροικιακούς οργανισμούς.

 

Στη συνάντηση από την Κοινότητα του Μπρόαντμέντοουςσυμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ξηνάριος, ο Γραμματέας κ. Κώστας Δεμερτζής και Ταμίας κ. Σωτήρης Μπάσιας.

 

Σημειώνεται ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΜ επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα την Ελληνική Κοινότητα του Μπρόαντμέντοους και συμφώνησαν να ενισχύσουν τους δεσμούς της ΕΚΜμε άλλους παροικιακούς οργανισμούς.

 

Ο κ. Παπαστεργιάδης, σημείωσε ότι είναι σημαντικό για την ΕΚΜ να δημιουργήσει δεσμούς με όλους τους παροικιακούς οργανισμούς. «Η δύναμη είναι στην ενότητα, για τούτο στοχεύουμε στη στενή συνεργασία και αλληλοβοήθεια με τις ελληνικές οργανώσεις που εδρεύουν σε όλη τη Βικτώρια,»δήλωσε. «Οι ελληνικές οργανώσεις είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες να χρησιμοποιήσουν τους πόρους και τις γνώσεις μας και να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην καθημερινή ζωή της ομογένειας στη Μελβούρνη».

 

Ο Γραμματέας της ΕΚΜ, Κώστας Μάρκος, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών οργανώσεων και την ανάγκη για μια κοινή στρατηγική που θα διασφαλίσει ότι οι φωνές μας θα ακούγονται από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις. «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε τον ρόλο μας ως αντιπροσωπευτικά όργανα της ελληνικής διασποράς και να σχεδιάσουμε πολιτικές που θα επιφέρουν μια αποτελεσματική εκπροσώπηση των Ελληνο-Αυστραλών».

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής ΚοινότηταςΜπρόαντμέντοους συνεχάρησαντην ΕΚΜ για την προσφορά της τόσο στην παροικία όσο και στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία με τη λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου, που προβάλει τον Ελληνισμό και έχει αναδειχθείσε σύμβολο προώθησης του πολιτισμού μας και της συμβολής μας σε μια κοσμοπολίτικη πόλη όπως η Μελβούρνη .

 

Και οι δύο οργανισμοί υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τις επαφές με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους και την ανταλλαγή ιδεών για μια εποικοδημητική μελλοντική συνεργασία.

Greek Community of Melbourne