Απεβίωσε πρόσφατα ο π. Μηνάς Δημητρόπουλος,  ο οποίος υπηρέτησε επί 36 χρόνια στον ιστορικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Ο π. Μηνάς εκοιμήθη την Παρασκευή το απόγευμα, 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 86 ετών και υπηρέτησε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου από το 1979.

«Ο θάνατός του προκάλεψε θλίψη στα μέλη της Κοινότητάς μας, αλλά και στην ευρύτερη ελληνική παροικία. Ήταν δραστήριος και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους,» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο π. Μηνάς γεννήθηκε στο Χάβαρι Αμαλιάδος, στον νομό Ηλείας, στις 8 Φεβρουαρίου του 1936. Ήταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά του Γεωργίου και της Πολυξένης. Το 1949, σε ηλικία 13 ετών έφυγε από το χωριό του, για να σπουδάσει στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1954, οπότε επέστρεψε στη γενέτειρά του, ενώ δέκα χρόνια αργότερα, το 1964, μετανάστευσε στην Αυστραλία. Το 1966 παντρεύτηκε την Ελένη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Πολυξένη.

Το 1966 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευστάθιου στο South Melbourne και στη συνέχεια Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Mildura. Το 1973 επέστρεψε στη Μελβούρνη και υπηρέτησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Prahran. Από το 1974 – 1979 υπηρέτησε στον Ναό του Αγίου Ελευθέριου στο Brunswick, ενώ το 1979 διορίστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου υπηρέτησε για 36 χρόνια, έως το 2015.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου East Melbourne. Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., θα τελεστεί Τρισάγιο στη μνήμη του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, οι ιερατικοί προϊστάμενοι των Ιερών Ναών της Κοινότητας, τα μέλη και το προσωπικό, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη!

Greek Community of Melbourne

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ