Ο Kωνσταντίνος Καλυμνιού θα παρουσιάσει μια διαδικτυακή διάλεξη για την Ελληνική Επανάσταση και τη Μέση Ανατολή, την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις 19:00, στο πλαίσιο των σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Με εξαίρεση τις περιοχές της Μολδαβίας-Βλαχίας, η Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζεται γενικά στην εθνική αφήγηση ως μία εξέγερση που λαμβάνει χώρα εντός των ορίων της σύγχρονης Ελλάδας. Ωστόσο, η Επανάσταση είχε μεγάλες συνέπειες που έγιναν αισθητές σε όλους τους χριστιανούς, ιδίως τους ορθόδοξους πληθυσμούς στη Μέση Ανατολή. Αυτή η διάλεξη θα εξετάσει τις προσπάθειες των Ελλήνων Επαναστατών να εξεγερθούν τμήματα της Συρίας εναντίον των Οθωμανών.

Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιού είναι δικηγόρος, ποιητής και συγγραφέας. Έχει δημοσιεύσει επτά ποιητικές συλλογές στα ελληνικά και έχει μεταφράσει τα έργα πολλών ντόπιων Ελλήνων συγγραφέων στα Αγγλικά. Έχει επίσης δημοσιεύσει μεταφράσεις διηγημάτων του Παπαδιαμάντη στην κριτική ανθολογία “The Boundless Garden. Selected Short Stories.”

Το πρώτο παιδικό βιβλίο του, “SimelaandtheMagicKemenche” θα εκδοθεί τον επόμενο μήνα.

 

Πότε: Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, 7 μ.μ.

Πού: ΜΟΝΟ ONLINE μέσω Facebook, Youtube.

Greek Community of Melbourne

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ