Επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο του πρόσφατου ταξιδιού του στην Αυστραλία.

Ο κ. Παπαδημητρίου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Ελληνικό Κέντρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Παπαστεργιάδη και να θαυμάσει από κοντά το νέο κοινοτικό κτήριο στο κέντρο της Μελβούρνης.  Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους ιδιωτικών αυστραλιανών επενδυτικών ταμείων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και που είχε προσκαλέσει  ο κ. Παπαστεργιάδης.

Ο Ελληνας υπουργός τους ενημέρωσε για τις ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησε συζήτηση και προτάσεις για να βελτιωθεί το κλίμα για τους επενδυτές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι  ο κ. Παπαδημητρίου ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Παπαστεργιάδη για τη λειτουργία γραφείου του «EntepriseGreece» στο Ελληνικό Κέντρο, το οποίο θα παρέχει πληροφορίες σε υποψήφιους επενδυτές στην Ελλάδα. Η Κοινότητα πρότεινε να προσφέρει δωρεάν το χώρο για τη λειτουργία του εν λόγω γραφείου.

«Επιθυμία μας είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Εχουμε τη διάθεση και τις διασυνδέσεις, κάναμε προτάσεις και ελπίζουμε ότι θα αξιολογηθούν από τον κ. Παπαδημητρίου,» δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι:

MichaelStavropoulos, VFMC

Paul Orphanos, Delphi Bank

Chris Artis, Chief Investment Manager, Meat Industry

Peter Siapikoudis, Head of Infrastructure, Frontier consultants

Terry Charalambous, Head Private Equity, Australian Super.

Peter Lampos, Head of Institutional Sales, BT Investment Managers

John Eliopoulos, Head of Australian Equities and Chairman of Asset Allocation Committee, Telstra Super

George Nassios, head of Investent Strategy, Escala Partners

Andrew Papageorgiou, Chief Investment Officer, Relm Fixed Interest Partenrs

Phillip Grundy, Senior Finance Lawyer

Michael Markowitz, Senior Property Lawyer

Vassilis Papastergiadis, President Greek Community of Melbourne

Greek Community of Melbourne