Το Δημιουργικό Κέντρο Δράματος και Τεχνών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, μετά την επιτυχημένη παράσταση «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά στις αρχές Ιουνίου από την ομάδα του Alphingtoncampus, επανέρχεται δυναμικά με την παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από την ομάδα του Oakleighcampus αυτή τη φορά.

Στις 9 Δεκεμβρίου, στις 6:30μμ, οι σπουδαστές μας θα «πετάξουν» στον ημιώροφο του Ελληνικού Κέντρου, 138 LonsdaleSt.

Το έργο θα πλαισιώσουν και οι μαθητές του Alphingtoncampus, που θα παρουσιάσουν μικρή εισαγωγή για τον κωμικό ποιητή της αρχαιότητας, σε επιμέλεια της Ελένης Μπουκουβάλα.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία της κωμωδίας είναι της Κατερίνας Πουταχίδου, ενώ την ενδυματολογία επιμελήθηκε η Ουρανία Παπαγεωργίου.

Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Πεισθαίτερου και του Ευελπίδη, οι οποίοι, αγανακτισμένοι πια από τη ζωή τους στην Αθήνα, αναζητούν μια νέα πόλη για να ζήσουν· μακριά από την κρίση, μακριά από τα σκουπίδια, μακριά από την πολυκοσμία.

Θυμούνται για μια στιγμή τον συμμαθητή τους τον Τηρέα, που κι αυτός, τρώγοντας μαγικό σπόρο, έγινε πουλί και πέταξε στη χώρα των πουλιών. Εκεί ζει και βασιλεύει μαζί με τα πουλιά!  Έτσι οι δύο φίλοι πήγαν να τον βρουν… και τον βρήκαν. Πώς τους υποδέχτηκαν όμως τα πουλιά; Ποια σχέδια είχαν στον νου τους ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης για τη νέα αυτή «χώρα» των πουλιών;

Ελάτε μικροί και μεγάλοι να ακούσετε την ιστορία του παππού Αριστοφάνη.

Πότε: Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 6:30μμ

Πού:ΕλληνικόΚέντρο (Mezzanine, 168 LonsdaleSt, Μελβούρνη)

Greek Community of Melbourne