Στην άμεση σύγκληση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών ώστε να εξασφαλιστεί και να ενισχυθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας Ελληνικών στο γυμνάσιο του Νόρθκοτ πρόκειται να προβεί η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης συνεχίζοντας τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου να προωθήσει τη διδασκαλία άλλων γλωσσών διακόπτοντας τα Ελληνικά και Ιταλικά.

Συγκεκριμένα, η Κοινότητα θα καλέσει συνάντηση γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων αρμοδίων φορέων και παραγόντων για να συζητήσει το θέμα εκτενέστερα και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Κοινότητας και συντονιστή για θέματα εκπαίδευσης κ. Θόδωρου Μάρκου και του μέλους της Κοινότητας και πρώην μαθήτριας του εν λόγω σχολείου κ. Αννας Γιαννατσέλη με τη διευθύντρια του γυμνασίου κ. Κέιτι Μόρις και την πρόεδρο του Σχολικού Συμβουλίου.  Στη συνάντηση εξετάσθηκε το θέμα διδασκαλίας των Ελληνικών στο σχολείο και οι δυνατότητες συνέχισής του στο μέλλον.

«Από τα διαβήματα αυτά πετύχαμε μια μικρή αλλά σημαντική νίκη,» δήλωσε ο κ. Μάρκος. «Τα Ελληνικά θα συνεχίσουν να προσφέρονται του χρόνου στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου και έχουμε τρεις μήνες να πείσουμε το σχολικό συμβούλιο να συνεχίσει να τα προσφέρει και στο μέλλον. Για τούτο χρειάζεται η συμπαράσταση και συμβολή όλων.

»Το σημερινό αποτέλεσμα οφείλεται στις προσπάθειές μας και στις στενές σχέσεις μας με μια ομάδα γονέων, το Γραφείο Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου, το Σύνδεσμο Καθηγητών Νεοελληνικών, καθώς και στην άριστη συνεργασία μας με την Ιταλική παροικία. Τώρα οι διαβουλεύσεις και συζητήσεις με το σχολικό συμβούλιο θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα. Οι προσπάθειες συνεχίζονται.»

Tέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται συνάντηση με τις υπουργούς Τζένη Μικάκου και Φιόνα Ρίτσαρντσον.

melvour

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ