Συνάντηση με εκπροσώπους όλων των παροικιακών οργανισμών διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στα μέσα Ιουνίου για να συζητηθούν θέματα που αφορούντην Κοινότητα, τους οργανισμούς και την παροικία γενικότερα.

Με πρόσκληση που έχει ήδη σταλεί στους οργανισμούς καλούνται τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων να παρευρεθούν σε συγκέντρωση στο Ελληνικό Κέντρο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 6.30μμ (Mezzanine, 168 LonsdaleSt, Μελβούρνη),  όπου θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Τα σχέδια για την αξιοποίηση του Μπουλίν και το προτεινόμενο νέο Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα εκδηλώσεων (receptioncentre), αποκλειστικό χώρο έκθεσης και φύλαξης αρχείων παροικιακών οργανισμών και Ελληνική παροικιακή λέσχη.
  • Δημιουργία της Λέσχης οργανισμών στον 3ο όροφο της Κοινότητας
  • Το μέλλον της παροικίας μας και σχέδια για δράση
  • Δημιουργία έδρας Διασποράς Ελλήνων στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης
  • Δέσμευση απόφασης Γενικής Συνέλευσης μελών της Κοινότητας για την αλλαγή του Καταστατικού έτσι ώστε να γίνονται μέλη και παροικιακοί οργανισμοί.

«Ολοι μας γνωρίζουμε ότι η δομή της Παροικίας έχει αλλάξει και πλέον χρειάζεται σκέψη και ώριμη συζήτηση για την πορεία των παροικιακών οργανώσεων,» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος.  «Σαν Κοινότητα κάνουμε το πρώτο βήμα, καλώντας όλους τους ελληνικούς οργανισμούς της Μελβούρνης σε μια συνάντηση όπου θα συζητηθεί μία νεα στρατηγική για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων της παροικίας σε όλους τους τομείς, είτε αυτοί είναι οικονομικοί, πολιτιστικοί ή εκπαιδευτικοί. Καλούμε όλους του οργανισμούς να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνόντας τα γραφεία της Κοινότητας.»

Σημειώνεται ότι οι προσκλήσεις είναι για όλα τα μέλη των Δ.Σ. και η συμμετοχή τους θεωρείται απαραίτητη. Σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος δεν έχει λάβει πρόσκληση, μπορεί να τηλεφωνήσει στο γραφείο της Κοινότητας και να δηλώσει συμμετοχή.

Stavros Messinis