Την Κυριακή αυτή 27 Μαΐου, Κυριακή της Πεντηκοστής, καθώς και την επομένη ημέρα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει ο ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Footscray.

Ο Ναός της Αγίας Τριάδος είναι ένας από τους πέντε Ναούς της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας και μάλιστα ο δεύτερος που κτίσθηκε από αυτήν μετά τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Victoria Parade, East Melbourne.

Χάρη στην πρωτοβουλία και τις άοκνες προσπάθειες μελών της Κοινότητας και την συνδρομή και άλλων ευλαβών συμπαροίκων που κατοικούσαν στη περιοχή του Footscray έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και κτίσθηκε ο Ναός της Αγίας Τριάδος πάντοτε με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση της Κοινότητας. Η εκκλησία άρχισε να λειτουργεί το 1962, με πρώτο ιερέα τον αείμνηστο πατέρα Στυλιανό Αϊβαλιώτη.

Με δικές του ακούραστες προσπάθειες και τη συνεχή συμπαράσταση του ποιμνίου του ο Ναός τελειοποιήθηκε και αγιογραφήθηκε ολοκληρωτικά με ιερές μορφές από το αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο πιστός ή ο επισκέπτης μπαίνοντας μέσα στον Ναό αυτόματα αισθάνεται ψυχική γαλήνη θαυμάζοντας τις ωραιότατες αγιογραφίες του.

Το φετινό πανηγύρι της Αγίας Τριάδος είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Ναό, ν’ ανάψουμε ένα κερί και να προσευχηθούμε μέσα από τη καρδιά μας στον τριαδικό Θεό για εμάς και την οικογένειά μας. Οι άγιοι μέσα από τις αγιογραφίες τους έρχονται κοντά μας ως πραγματικά πνευματικά αδέλφια μας και μας εμπνέουν και μας παρηγορούν, ενώ η γλυκιά ψαλμωδία  των ψαλτών του Ναού μας κατανύσσει.

  • Την παραμονή, Σάββατο 26 του μηνός θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός στις 7 το βράδυ.
  • Ανήμερα Κυριακή της Πεντηκοστής 27 Μαΐου το πρωί θα τελέσει την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και θα αναπέμψει προσευχές στην ύψιστο τριαδικό Θεό στη συνέχεια, στον εσπερινό της γονατιστής. Θ’ ακολουθήσει εορταστικό γεύμα στην αίθουσα της Εκκλησίας.
  • Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 28 Μαΐου το πρωί, θα τελεσθεί και πάλι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με λατρευτικούς ύμνους και δοξολογίες στην Αγία Τριάδα. Όλοι οι πιστοί είναι ευπρόσδεκτοι. Η διεύθυνση είναι 2 Leeds Street, Footscray.

Greek Community of Melbourne