Η Ελληνική Κοινότητα, πιστή στον ρόλο της για την προώθηση του πολιτισμού, έχει ιδρύσει από το 2013 Εργαστήρι Δράματος και Τεχνών.

Το εργαστήρι, διαθέτει δύο παιδικά τμήματα, Τετάρτη 5.00 – 6.30 στο Oakleigh και Πέμπτη 5.00 – 7.00 στο Alphington. Ταυτόχρονα, λειτουργεί και τμήμα ενηλίκων, κάθε Δευτέρα 9.00 – 10.30μμ στο Oakleigh.

Συντονίστρια αλλά και ψυχή του Εργαστηρίου είναι η θεατροπαιδαγωγός Κατερίνα Πουταχίδου, με σπουδές στην παιδαγωγική του θεάτρου και πολυετή εμπειρία πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα.

Κατά την περίοδο της λειτουργίας του, το Εργαστήρι μάς έχει χαρίσει εξαιρετικές παραστάσεις που έχουν δώσει νέα δροσιά στο παροικιακό γίγνεσθαι.

Από τα παιδικά τμήματα έχουν παρουσιαστεί παραμύθια από την ελληνική άλλα και την παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, όπως «Ο Κροκόδειλος Κορνήλιος» του Ευγένιου Τριβιζά, «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά»,  «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» του Χ.Κ. Αντερσεν, αρχαία κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη,  τον «Μικρό Πρίγκηπα» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και την σατυρική κωμωδία «Ο Γιαννάκης, η Γκρέτα και η ζωή τους» διασκευή παραμυθιού των αδερφών Γκριμ.

Σύντομα περιμένουμε και τις επόμενες παραστάσεις των παιδιών, «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, και τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, η ομάδα των ενηλίκων, είχε εντυπωσιάσει ευχάριστα πέρσι με την παράσταση «Είδα φως και Μπήκα. Η επανάσταση της Νεφέλης», κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν ήταν απλώς μια φωτοβολίδα, αφού συνέχισε την προσπάθειά της και μας πρόφερε πριν λίγες εβδομάδες μια κεφάτη, φρέσκια και πολύ έξυπνη παράσταση με τροφή για σκέψη και ποικίλα ερεθίσματα. Το «Περσπέκτιβ» ανέβηκε για δεύτερη φορά, κατόπιν αιτήματος του κοινού και ξαναγέμισε το θέατρο του SouthOakleighCollege, προκαλώντας αίσθηση και εγκωμιαστικές συζητήσεις.  Πάνω από 300 θεατές γέλασαν, έκλαψαν, ταυτίστηκαν και αναμφίβολα αποζημιώθηκαν από την εξαιρετική δουλειά που σκηνοθέτησε ο Στάθης Γράψας.

Χωρίς αμφιβολία, αυτό αποτελεί μια ακόμα σημαντική καινοτομία του εκπαιδευτικού τμήματος της Κοινότητας, καθώς προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό και μέσω του θεάτρου. Η ελληνική παροικία έχει πραγματικά ανάγκη από τέτοιου είδους θεάματα, για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Είναι άλλωστε αναμφισβήτητη η παιδαγωγική και ψυχαγωγική αξία του θεάτρου, πόσο μάλλον να μπορούμε να το απολαύσουμε στην ελληνική γλώσσα, εδώ στους Αντίποδες.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 5μμ στον ημιώροφο  του Ελληνικού Κέντρου, το παιδικό τμήμα του Alphington campus, θα παρουσιάσει «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά. Η είσοδος είναι $8. Για κρατήσεις μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.trybooking.com/book/event?eid=385863

Ή να στείλετε emailtheatre@greekcommunity.com.au

 

Greek Community of Melbourne