Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την επανεκλογή του συνδυασμού «Κοινοτική Ανανέωση» στην ηγεσία του ιστορικού οργανισμού.

Oπρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα μέλη εμπιστεύτηκαν για μια ακόμα φορά τη διοίκηση της Κοινότητας στην «Κοινοτική Ανανέωση», δίνοντάς τους για τέταρτη φορά την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα προγράμματά τους για το μέλλον.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την εκλογή μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη που μας στήριξαν και στις εκλογές αυτές, τις τέταρτες κατά σειρά,» είπε.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Οι εκλογές ήταν μία σημαντική ευκαιρία για τα μέλη της Κοινότητας να εκφράσουν την άποψή τους και να κρίνουν τις δραστηριότητες του Συμβουλίου,» τόνισε προσθέτοντας: «Αν δει κανείς τον όγκο του έργου των τελευταίων 8-9 ετών, θα διαπιστώσει ότι διοργανώνονται τουλάχιστον 100 πολιτιστικές εκδηλώσεις τον χρόνο, υπάρχει ένα εκτεταμένο σχολικό πρόγραμμα, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα στο AlphingtonGrammar και επίσης μία πολύ ευρύτερη πολιτική και κοινωνική σύνδεση με άλλους οργανισμούς, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφερόμενος στις προτεραιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη νέα θητεία του, δήλωσε:

«Εχουμε πέντε κύριες προτεραιότητες:

  1. Το εκπαιδευτικό, με την περεταίρω βελτίωση των σχολείων μας και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, καθώς και με την προώθηση της διδασκαλίας της γλώσσας μας στα κρατικά σχολεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  2. Τη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου ‘Νόστος’ στο Ελληνικό Κέντρο και στην προώθηση των πολιτιστικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.
  3. Την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του κοινοτικού Κολλεγίου Αλφινγκτον Γκράμαρ.
  4. Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την πολιτειακή κυβέρνηση για το οικόπεδο στο Μπουλίν.
  5. Να ενισχύσουμε την ελληνική παρουσία στο κέντρο της Μελβούρνης με την κυβερνητική επιχορήγηση των $2,5 εκατομμυρίων που προσέφερε η πολιτειακή κυβέρνηση στην Κοινότητά μας.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του Μπουλίν, υπογραμμίζοντας πως όσο συντομότερα και ευνοϊκότερα για την Κοινότητα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με την Κυβέρνηση, τόσα περισσότερα θα μπορέσει ο οργανισμός να επενδύσει στα προγράμματά του.

Οι εκλογές και το αποτέλεσμα

Οι εκλογές έγιναν στην αίθουσα «Ανδριανάκος» του κολλεγίου AlphingtonGrammar. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωϊ και έκλεισαν στις 8 το βράδυ. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας εκατοντάδες μέλη προσήλθαν για να ψηφίσουν και να επιλέξουν 19 από τους 25 υποψήφιους που διεκδικούσαν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι ακόλουθοι υποψήφιοι:

 

Ντάλλας Νίκος

Κουκουβιτάκης Νίκος

Ηλιού Τάμμυ

Βλαχάκης Λεωνίδας

Ζάγκαλη Βασιλική

Μάρκος Θόδωρος
Μποσινάκης Tζιμ

Παπαδόπουλος Σπύρος

Παπαστεργιάδης Βασίλης

Μάρκος Κώστας

Πυρπυρής Μαρίνης

Καραμίτος Μιχάλης

Γεωργαλή Άντζελα

Βασιλειάδης Φίλιππος
Κώστα Αλέξης
Καλλιάνη Βούλα
Πάττα Τζορτζίνα

Σγαρδέλης Τας

Σικαβίτσας Χρήστος

 

Δεν εκλέχτηκαν οι υποψήφιοι:

Παπακωνσταντίνου Στέλλα

Φίφης Χρήστος

Τσίτας Νώντας

Χουνταλάκης Μιχάλης

Τσίρκας Χρήστος και

Τσακούμης Κώστας.

 

Οι 19 εκλεγέντες πρόκειται να  συνεδριάσουν σύντομα με την Εφορευτική Επιτροπή για να σχηματίσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Ο κ. Παπαστεργιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσους έθεσαν υποψηφιότητα στις εκλογές και για το ενδιαφέρον τους για τον οργανισμό, και ιδιαίτερα τους υποψήφιους που δεν εκλέχτηκαν.

Greek Community of Melbourne