Κριτική από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Παρόντος του Γιόακιμ Φούχτελ για την μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα ενώ τέθηκαν με έμφαση θέματα τοπικής ανάπτυξης.

Την αναθεώρηση της πολιτικής που υλοποιεί στη χώρα μας η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τα τελευταία χρόνια που έχουν προκαλέσει μεγάλη ύφεση, ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρόντος του Γερμανού υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων, και εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ που επισκέφθηκε τη Περιφέρεια Κρήτης. fouxtel
«Επί 6 χρόνια έχουμε μια μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει βελτίωση όλων αυτών που μας επιβάλλουν, ώστε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρνατουτάκης.
Εξάλλου στη διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης παρουσία Γερμανών βουλευτών, εκπροσώπων Γερμανικών φορέων και στελεχών της πρεσβείας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ συζήτησαν θέματα που αφορούν: την προώθηση του Κρητικού τουρισμού στη Γερμανική αγορά, τις δυνατότητες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη Κρήτη, τη συντονισμένη προώθηση στη Γερμανική αγορά
των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων, τη συνεργασία σε επίπεδο αυτοδιοίκησης , εκπαίδευσης και ανάπτυξης που συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Επίσης μετά την συνάντηση ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της επόμενης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης την Άνοιξη του 2015 στη Κρήτη με οργανωτή και συντονιστή τον κ. Φούχτελ, ο οποίος ήρθε στο νησί για να ενημερώσει σχετικά τους φορείς.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Στη συνάντηση με τον κ. Φούχτελ και βουλευτές από το Γερμανικό Κοινοβούλιο αλλά και εκπροσώπους φορέων της Γερμανίας συζητήσαμε θέματα συνεργασιών.
Ζήτησα την καλύτερη προώθηση των προϊόντων της Κρήτης στη Γερμανική αγορά. Μάλιστα το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εκστρατεία προβολής του Κρητικού ελαιολάδου, σε Γερμανικό περιοδικό που διανέμεται σε 24 εκατομμύρια αντίτυπα. Όμως αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα είναι, ότι, πρέπει να μας δουν με διαφορετικό «μάτι», και η κ. Μέρκελ, γιατί επί 6 χρόνια έχουμε μια μεγάλη ύφεση. Πρέπει να υπάρξει βελτίωση όλων αυτών που μας επιβάλλουν ώστε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών μας, που «υπηρετούμε».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη μεταφορά τεχνογνωσίας-τεχνολογίας μεταξύ Κρήτης και Γερμανίας, όπως επίσης να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, η προώθηση των Κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά. Παράλληλα εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την εφαρμογή του διττού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης που διασύνδεει την αγορά εργασίας.
«Μας ενδιαφέρει η μεταφορά τεχνολογίας-τεχνογνωσίας μεταξύ των δυο πλευρών. Σε αρκετά θέματα έχουμε κοινές προσεγγίσεις. Είμαι αρμόδιος για το συντονισμό και τη διεξαγωγή της Ελληνογερμανικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη στη Κρήτη», και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε με τον κ. Περιφερειάρχη πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε την καλύτερη προώθηση των Κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά. Έχουμε καταφέρει λοιπόν να υπάρχει συνεργασία με μια μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου που προωθεί τα Κρητικά προϊόντα και μάλιστα το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη διαφήμιση στο περιοδικό που εκδίδει –η εταιρεία- σε 24 εκ. αντίτυπα. Τέλος συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη Κρήτη».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ