-Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
– “Πρέπει να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα ώστε να δώσουμε αξιοπιστία στις αγορές και αν δώσουμε αυτή την αξιοπιστία, η Ελλάδα θα μπορέσει να δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο, άρα θα έχει λιγότερο ανάγκη από τα δεκανίκια, που, θα μπορεί να της προσφέρει η Ευρώπη”!

«Είναι γεγονός, ότι μια χώρα, που έχει δανειστεί πολλά χρήματα, όπως είναι η Ελλάδα, θα είναι υπό εποπτεία για αρκετά χρόνια μετά το μνημόνιο», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης.
«Το θέμα είναι, ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», όπως είπε και τόνισε, ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα
προαπαιτούμενα ώστε να δώσουμε αξιοπιστία στις αγορές. «Εαν δώσουμε αυτή την αξιοπιστία, η Ελλάδα θα μπορέσει να δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο, άρα θα έχει λιγότερο ανάγκη από τα δεκανίκια, που, θα μπορεί να της προσφέρει η Ευρώπη».
«Είναι ένα στοίχημα, η Ελλάδα να πετύχει μετά από τρία μνημόνια», ανέφερε ο κ. Καρβούνης.
«Η αβεβαιότητα σκοτώνει τις επενδύσεις» , τόνισε ο ίδιος και κάλεσε την ελληνική Κυβέρνηση να πάρει μια καθαρή απόφαση. Τα «ήξεις – αφήξεις» είναι πάρα πολύ κακό, σημείωσε, αναφερόμενος στην υπόθεση της καναδικής εταιρείας “Eldorado Gold”, που αποφάσισε να αναστείλει τις επενδυτικές της δραστηριότητες στα μεταλλεία χρυσού, στην Χαλκιδική, επειδή η ελληνική Κυβέρνηση αρνείται να εκδώσει τις απαραίτητες άδειες.
«Θα έλεγα, ότι αυτό, που είναι σημαντικό, είναι να υπάρχει μια καθαρή απόφαση, που θα την εφαρμόσει η Κυβέρνηση. Η αβεβαιότητα σκοτώνει τις επενδύσεις. Τα «ήξεις – αφήξεις» είναι πάρα πολύ κακό.
«Για να είναι το τελευταίο μνημόνιο, πρέπει να γίνει σωστά η τρίτη αξιολόγηση», κατέληξε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ