Ομπρέλες στην Παραλία Θεσσαλονίκης

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση 2020 από την Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

 Είναι γνωστό ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον covid-19, ανάγκασε ολόκληρο τον πλανήτη να διαμορφώσει τις συνθήκες ζωής και λειτουργίας του μέσα στις συνθήκες Πανδημίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το ίδιο συνέβη και με την Εταιρία μας. Εκδηλώσεις αναβλήθηκαν, σχέδια άλλαξαν, νέοι τρόποι επικοινωνίας αναζητήθηκαν.

Δημαρχείο Φλώρινας

Δύο ήταν οι κύριοι άξονες επικοινωνίας μας με τα μέλη μας, αλλά και με την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να ενημερωθούν για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τις νέες εξελίξεις στην πάθηση, την κατάρριψη των μύθων και των μηνυμάτων ελπίδας που δίνει η Εταιρία. Χρησιμοποιήθηκαν συμβολικές κινήσεις όπως ο φωτισμός  και το διαδίκτυο.

Όσον αφορά τον πρώτο, προχωρήσαμε σε φωτισμό διαφόρων κτηρίων σε όλη την Ελλάδα στο πορτοκαλί χρώμα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, αλλά και της Εταιρίας μας: Δημαρχεία, γέφυρες, μουσεία, έργα τέχνης, κτήρια «ντύθηκαν» το πορτοκαλί χρώμα το βράδυ της 30ης Μαΐου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Φλώρινα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Τρίπολη και Τρίκαλα, δίνοντας έτσι το μήνυμα της σύνδεσης της Κοινότητας της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας με το σύνολο της κοινωνίας.

Κεντρική γέφυρα Τρικάλων

Όσον αφορά τον δεύτερο, επιλέξαμε 5 άξονες, πάνω στους οποίους κινηθήκαμε:

  1. Την ενημέρωση πάνω στην Πολλαπλή Σκλήρυνση μέσα από το κανάλι μας στο Youtube.
  2. Με την παρουσίαση ms ιστοριών, στο πνεύμα των ms connections, που είναι και το φετινό σύνθημα της World MS Day.
  3. Με την ανάδειξη του διεθνούς ρόλου που έχει η Ελληνική Εταιρία για την ΣΚΠ και τις συνδέσεις που έχει με Εταιρίες άλλων χωρών.
  4. Την διεξαγωγή webinar, καθώς η ανάγκη για επιστημονική ενημέρωση ήταν μεγάλη, ειδικά όσον αφορά την σχέση της Πανδημίας με την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
  5. Την αναμετάδοση των μηνυμάτων της MSIF για την παγκόσμια ημέρα, έγκυρων άρθρων, αλλά και συνεντεύξεων που έδωσαν μέλη του Δ.Σ. μας στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε ολόκληρο τον μήνα Μάιο, καθιστώντας τον έτσι μήνα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι το μήνυμα της Εταιρίας μας έφτασε σε χιλιάδες ανθρώπους, πολλοί επικοινώνησαν μαζί μας με κάθε τρόπο και θεωρούμε ότι, παρά τις προφανείς δυσκολίες, ήταν μια από τις πιο επιτυχείς Παγκόσμιες Ημέρες που έχει γιορτάσει-μέχρι την επόμενη!

Ελληνική Εταιρία  για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας