Το Σάββατο 18 Μαρτίου, κάτω από έναν ζεστό έναστρο ουρανό, στα τέλη του καλοκαιριού, η Μελίνα Ασλανίδου τραγούδησε σε 550 άτομα, σε έναν υπαίθριο χώρο στην ιστορική μας Ελληνική Συνοικία της οδού Λόνσντεϊλ.

Η συναυλία αποτελούσε μέρος του αναβληθέντος Φεστιβάλ Αντίποδων και της επιθυμίας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) να παρουσιάσει μια σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα όπου και όποτε μπορεί.

Η Ασλανίδου ήταν συναρπαστική και οι θαυμαστές της διασκέδασαν κάθε λεπτό της δίωρης συναυλίας.

Η μουσική της κάλυψε όλα είδη και γενιές: τόσο οι νέοι όσο και οι μεγάλοι συγκινήθηκαν από τα τραγούδια της – καθώς και από την ερμηνεία κλασικών έργων – ώσπου σηκώθηκαν πάνω και άρχισαν να χορεύουν στους διαδρόμους.

«Τόσο η Μελίνα όσο και η μπάντα της μάς ανέφεραν πόσο ενθουσιασμένοι ήταν με την παράσταση – και κανένας από τους παρόντες δεν διαφωνούσε,» δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αντίποδες που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) κ. Λεωνίδας Βλαχάκης.

«Η συναυλία ήταν μέρος ενός προγράμματος που αναπτύσσει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για να επανασυνδεθεί με το κοινό, επιδιώκοντας να αναδείξει τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό.»

Την ικανοποίησή του τόσο για την προσέλευση κόσμου όσο και για την επιτυχία της συναυλίας εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΚΜ, ΒασίληςΠαπαστεργιάδης.

«Το βράδυ του Σαββάτου απολαύσαμε μια εκπληκτική ερμηνεία από την Ασλανίδου», είπε.«Είχε άμεση σχέση με το κοινό καθώς μιλούσε και αντάλλαζε σχόλια με τον κόσμο. Η Ασλανίδου φάνηκε να απολαμβάνει πολύ την παρουσία μας.Για πολλούς από εμάς μας μετέφερε πίσω σε ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μια ζεστή βραδιά σε ένα ανοιχτό οικείο περιβάλλον στο κέντρο της Μελβούρνης.

Μετά από δύο χρόνια σε lockdown ήταν μια καταπληκτική έξοδος στην κανονικότητα. Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης συνεχίζει να παρέχει μουσικές εκδηλώσεις που μας υπενθυμίζουν τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Η Μελίνα Ασλανίδου θα εμφανιστεί αυτό το βράδυ της Παρασκευής ως ειδική προσκεκλημένη στο «Inaugural Grecian Ball» στη Μελβούρνη και στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο ανανεωμένο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, στο DarlingHarbor την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Σταύρος Μεσσήνης

Greek Community of Melbourne

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ