Συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Στη βαυαρική πόλη Αουγκσμπουργκ οργανώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 εκκλησιαστική διαδήλωση υπέρ των διωκομένων χριστιανών στη Συρία, στο Ιράκ, στη Νιγηρία και σε άλλες χώρες.

Η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Αρχιδημάρχου της πόλης κ. Δρ. Κουρτ Γκριμπλ, έλαβε χώρα στην πλατεία του Δημαρχείου και συνεχίστηκε με εκκλησιαστική πορεία στον καθεδρικό ναό της πόλης. Kundgebung für verfolgte Christen, Schweigemarsch und Kreuzwegandacht (Pressestelle Bistum Augsburg)

Παρά τον βροχερό καιρό περίπου 2.000 βαυαροί, σύριοι, έλληνες, αρμένιοι κ.α. έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και στην πορεία.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος και τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των γερμανικών πολιτικών και θρησκευτικών δυνάμεων και αρχών για την προστασία των χριστιανών σε χώρες και περιοχές όπου εκείνοι υφίστανται διωγμούς, βασανιστήρια και αναγκαστική εγκατάλειψη των οικιών και οικογενειών των.

Σε συγκινητικές ομιλίες τους ο Αρχιδήμαρχος κ. Γκριμπλ, ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Βουλής κ. Φόλκερ Ούλριχ, οι εκπρόσωποι των Συρίων και της Μεσοποταμίας, ο ευαγγελικός επίσκοπος της Τανσανίας κ. Λέβις Σάνκα και ο αρχιερατικός επίτροπος της καθολικής επισκοπής κ. Μπέρτραμ Μάγιερ κάλεσαν την βαυαρική κοινωνία σε αφύπνιση και δραστηριοποίηση για το παρόν και το μέλλον των χριστιανών και άλλων μειονοτήτων σε χώρες όπου ο χριστιανισμός απειλείται και παντιοτρόπως διώκεται. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η δραματική αφήγηση του καθολικού επισκόπου της πόλης Αλέπο της Συρίας. κ. Αντωνίου Αουντο για την επικρατούσα έκρυθμη πολιτική και θρησκευτική κατάσταση τόσο στην πόλη Αλέπο, όσο και στη πόλη Μοσούλ.

Ο Τύπος και η βαυαρική τηλεόραση αναφέρθηκαν διεξοδικά στην εκδήλωση.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας

π. Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Φωτογραφία από τον κ. Νικόλα Σμαλλ, από το γραφείο τύπου της επισκοπής Άουγκσμπουργκ: από αριστερά ο επίσκοπος κ. Αντώνιος Άουντο, ο κ. Μπέρτραμ Μάγιερ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Aπόστολος Μαλαμούσης και εκπρόσωποι των Συρίων και της Μεσοποταμίας, επικεφαλής της πορείας.