Ένα αναμμένο κερί μεγάλων διαστάσεων επέδωσαν στις 4.12.14 εκπρόσωποι των θρησκειών στο Μόναχο στον Αρχιδήμαρχο Μονάχου κ. Ντίτερ Ράιτερ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημόσια ομολογία, ότι η κοινωνία του Μονάχου καλλιεργεί την αρμονική συμβίωση και συνεργασία των θρησκειών που εκπροσωπούνται στο Μόναχο και ότι το παράδειγμα αυτό θα μπορούσε να μεταλαμπαδευτεί στη Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου και εμφυλίου σπαραγμού.

Στο Μόναχο ζουν ως μετανάστες πολλοί ορθόδοξοι, σύριοι, αρμένιοι, χαλδαίοι, κούρδοι, κόπτες, μουσουλμάνοι κ.ά., που κατάγονται από χώρες που μαστίζονται από τον θρησκευτικό φανατισμό, τον εμφύλιο και τον αλληλοσπαραγμό. Η ειρηνική συμβίωσή τους και στη πόλη Μονάχου είναι μέλημα αδελφικό και καθήκον όλων μας.keri

Η παραλαβή του αναμμένου κεριού από τον Αρχιδήμαρχο και η τοποθέτησή του σε περίοπτη θέση στο γραφείο του, διατρανώνει τη σύμπνοια της κοινωνίας του Μονάχου και τη συσπείρωσή της ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, απανθρωπιάς, μίσους και ξενοφοβίας.

Το κερί επέδωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος του Καρδιναλίου Μονάχου κ. Στόλμπεργκ, η εκπρόσωπος της ευαγγελικής εκκλησίας Μονάχου, πάστορας Μπάρμπαρα Κιτελμπέργκερ και ο ιμάμης κ.Βενιαμίν Ιντριτς.

Σε δημοσίευμα της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Μονάχου Μερκούρ αναφέρεται στο γεγονός αυτό με κείμενο και με μία μεγάλη φωτογραφία από την επίδοση του κεριού.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας

π. Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

 

Στη φωτογραφία από αριστερά:
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο ιμάμης Βενιαμίν Ίντριτς, ο κ. Στόλμπεργκ, ο Αρχιδήμαρχος Μονάχου κ. Διετερ Ράιτερ και η πάστορας κ. Μπάρμπαρα Κιτελμπέργκερ
Foto: Michael Nagy