Μόναχο: Η Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετείχε σε αντιρατσιστική εκδήλωση

Τη Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, ἐλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις της Γερμανίας αντιρατσιστικές εκδηλώσεις με το σύνθημα „Χέρι με χέρι ενάντια στο ρατσισμό, για ανθρώπινα δικαιώματα και πολλαπλότητα“.

Στο Μόναχο συγκεντρώθηκαν πάνω από 6 χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι, μετά τις ομιλίες σε κεντρική πλατεία του Μονάχου, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Η συνεχής βροχή δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές να βροντοφωνήσουν την αντίθεσή τους σε νεοναζιστικά μορφώματα και ιδεολογίες που ταλανίζουν τη γερμανική κοινωνία. 30 φορείς και σύλλογοι, μεταξύ αυτών Εκκλησίες, συνδικάτα, αντιναζιστικές οργανώσεις, δημοτικοί σύμβουλοι και βουλευτές όλων των δημοκρατικών παρατάξεων, καλλιτέχνες κ.ά. οργάνωσαν τη μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση. Δύο μοντέρνα μουσικά συγκροτήματα και η Συριακή Χορωδία Ειρήνης πλαισίωσαν το πρόγραμμα.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης έλαβε μέρος στη διοργάνωση και συμμετείχε στην πορεία. Τηλεοπτικά κανάλια από Βαυαρία, Γερμανία και άλλες χώρες, καθώς επίσης και οι μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αναφέρθηκαν διεξοδικά με ρεπορτάζ στην εκδήλωση αυτή.

Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική

Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Φωτο-1 από δεξιά
Ιμάμης Μπενιαμιν Ίντρτς, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ευαγγελική πάστορας Μπάρμπαρα Κίττελμπεργκερ

Φωτο-2 από δεξιά
Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο καθολικός αρχιερατικός επίτροπος Ρούπερτ Γκραφ, Στόλμπεργ, ο ραββίνος Στέφεν Λάνγκνας

 

 

 

 

 

 

malamousis nea1

malamousis-nea