Οργανώθηκε από τη διεύθυνση και την σχολική επιτροπή του 4ου Ε.Ι.Δ.Σ. Μονάχου «Αριστοτέλης».

Γράφει η Ρένα Τσόγκα.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα ανοιχτών Θυρών» την Κυριακή 13.03.2015, μια εκδήλωση που οργανώθηκε από τη διεύθυνση και την σχολική επιτροπή του 4ου Ε.Ι.Δ.Σ. Μονάχου «Αριστοτέλης», οι οποίοι με αυτή την πρωτοποριακή τους ενέργεια ανέδειξαν το επίπεδο των Ελληνόφωνων Σχολείων με δίγλωσσο σύστημα διδασκαλίας στην περιοχή του Μονάχου και έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να τα γνωρίσει και να τα επιλέξει για την βασική μόρφωση των παιδιών.

Η έναρξη της ιδιαίτερης αυτής ημέρας έγινε με ένα μουσικό καλωσόρισμα από τους μαθητές του σχολείου με ελληνικά και γερμανικά τραγούδια καθώς και χαιρετισμό της διευθύντριας Δρ. Αλεξάνδρας Κακουλίδου η οποία παρουσίασε το δίγλωσσο σχολικό Σύστημα που περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

Ελληνικά: Θρησκευτικά, Γλώσσα, Μελέτη Περιβάλλοντος, Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία, Καλλιτεχνικά, Γυμναστική, Ιστορία.

Γερμανικά: Γερμανικά, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, WTG, Γεωγραφία, Καλλιτεχνικά, Μουσική, Αγγλικά.

Υπήρξε επίσης ενημέρωση για την μεταφορά των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία καθώς και για τις παροχές και τις ιδιότητες του Förderverein.

Οι επισκέπτες, εκτός από τη ξενάγηση που έγινε στους χώρους του σχολείου θαύμασαν και μια παρουσίαση από διάφορα έργα, σχέδια και θέματα που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού, καθώς και μια επίδειξη μαθήματος στα ελληνικά και στα γερμανικά με μαθητές της πρώτης τάξης.

Η ημέρα έκλεισε το ίδιο μουσικά όπως άρχισε, με μαθητές του σχολείου να χορεύουν αυτή την φορά διάφορους παραδοσιακούς χορούς.

Η πρωτοβουλία αυτή, που μεταξύ άλλων, στηρίχθηκε έμπρακτα από το Γραφείο Εκπαίδευσης Μονάχου και ιδιαίτερα από τον Συντονιστή Εκπαίδε

aristotelis2

υσης, Δρ. Παπατσίμπα, είχε απόλυτη επιτυχία.

Οι οργανωτές, μέλη της σχολικής επιτροπής και της εκπαιδευτικής ομάδας, έμειναν πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου.

Η ημέρα θα καθιερωθεί και οι πόρτες του σχολείου θα ανοίγουν πλέον μια φορά τον χρόνο για το κοινό.

 

 

 

aristotelis

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ