Οι βιαιότητες και τα φρικτά εγκλήματα φανατικών εξτρεμιστών μουσουλμάνων σε Συρία, Ιράκ και άλλα μέρη της γης, ανάγκασαν τους μουσουλμάνους της Γερμανίας να υψώσουν σήμερα επίσημα και συγκροτημένα τη φωνή τους κατά των βιαιοτήτων, να διατρανώσουν την καταδίκη των απεχθών αυτών πράξεων και τη βούλησή τους να ζήσουν ειρηνικά στη Γερμανία και στις χώρες τους.

Σε σημερινές ειρηνικές διαδηλώσεις στις πόλεις Βερολίνο, Αμβούργο, Αννόβερο, Κολωνία, Μόναχο, Φραγκφούρτη, Στουττγκάρδη, Μπίλεφελντ, Ολντεμπουργκ και Μέλλν, μουσουλμανικές ομοσπονδίες και σύλλογοι καταδίκασαν ιδιαίτερα τα εγκλήματα του αυτοονομαζομένου Ισλαμικού Κράτους, αποστασιοποιήθηκαν από κάθε μορφής βίας και ζήτησαν τη σύμπραξη και την κοινή προσπάθεια των γερμανών να καταπολεμηθούν τα απάνθρωπα αυτά φαινόμενα.

Στο κάλεσμά τους στις διαδηλώσεις με το σύνθημα „Οι Μουσουλμάνοι εναντιώνονται στο μίσος και την αδικία“, ανταποκρίθηκαν πολλοί γερμανοί εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Δήμων και των Εκκλησιών.

Στο Μόναχο έλαβε χώρα διαδήλωση σε προαύλιο χώρο ενός Τζαμιού με συμμετοχή και ομιλία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπουργού για θέματα ενσωμάτωσης και προσφύγων, κ. Aydan ÖÖzoǧuz, (τουρκικής καταγωγής). Εκ μέρους των βαυαρικών εκκλησιών παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης οι εκπρόσωποι του ευαγγελικού Επισκόπου της Βαυαρίας και του Καρδιναλίου Μονάχου, καθώς επίσης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μονάχου και του Συμβουλίου Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου.

Όλα τα γερμανικά μέσα γενικής ενημέρωσης χαιρέτισαν τις διαδηλώσεις και τις θεώρησαν απαραίτητες για την ειρηνική συμβίωση των λαών και πολιτισμών τόσο στη Γερμανία, όσο και απανταχού της γης.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Μονάχου ΤΖ διακρίνονται από αριστερά ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο εκπρόσωπος του ευαγγελικού επισκόπου, ο αρχιερατικός επίτροπος του Καρδιναλίου Γκραφ Στολμπεργ, η Ομοσπονδιακή Υπουργός κ. Aydan Özoǧuz και ο συντονιστης της διαδήλωσης Άικαν Ίναν.Foto123

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας

π. Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου