Αγαπητοί φίλοι,

Συνεχίστηκε με επιτυχία και αυτή την Κυριακή 01 Απριλίου 2018 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του  ελληνικού εστιατορίου «Πόρτο Μύκονος», σε φιλική και αβίαστη ατμόσφαιρα, με ελληνικούς ήχους, μεστά χρώματα και γραφικά ελληνικά τοπία ως μουσικό-εικαστική υπόκρουση, με τα μόνιμα τακτικά μέλη μας, αλλά και με καινούριους φίλους, η εικοστή ένατη συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά». Η Λέσχη «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας, προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.

Στо πλαίσιо αυτών των συναντήσεων οι μαθητές της ελληνικής γλώσσας  έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική ατμόσφαιρα διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίо στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας τσάι, καφέ και ελληνικά γλυκά με την παρέα παλαιών και καινούριων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.

Το θέμα της εικοστής ένατης συνάντησης της Λέσχης μας, ως διαμορφώθηκε από τα μέλη μας κατά την προηγούμενη συνεδρίαση :

«Πρωταπριλιά σε Ελλάδα και Ρωσία».

   

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση. Η συνεδρία μας διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό, ζωντανό κλίμα, αναπτύχθηκε ενδιαφέρoντας διάλογος και διαπροσωπική επικοινωνία. Τα μέλη της συνεδρίας μας συμμετείχαν δραστήρια, μοιράστηκαν βιώματα, καταστάσεις, εντυπώσεις από την ελληνορωσικη σύμπραξη, αμοιβαιότητα. Δεν μπορούσαμε να μην θίξουμε και συζητήσουμε και άλλα επίκαιρα θέματα, όπως η Κυριακή των Βαϊων και οι ιδιατερότητές της στην Ελλάδα, η Εβδομάδα των Παθών,  η ιστορικό-πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, το αρχαίο ελληνικό δράμα, καθώς και σύγχρονα αιχμηρά ζητήματα, τα προβλήματα που αντιμετωπίσει η Χώρα μας, το ζήτημα της Μακεδονίας κ.α.

   

Φωτογραφίες από τη συνεδρία δύνασθε να αντλήσετε aπό τον εξής κάτωθι σύνδεσμο στο Διαδίκτυο: https://yadi.sk/d/JSItaWqC3TyPjG

Εξαιρετικοί οικοδεσπότες η Ελένη Γιαννουλάτου και ο Γιάννης Κοσμίδης, ιδοκτήτες του «Πόρτο Μύκονος», τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενική φιλοξενία και το νοστιμότατο κέρασμα ραβανί. Ο χώρος πραγματικά μάς εμπνέει…

Δεν δυνάμεθα να μην αναφέρουμε ότι την παραμονή της συνεδρίας μας η Ελένη Γιαννουλάτου εόρτασε τα γενέθλιά της, γεγονός αισθητότατο από την πληθώρα πανέμορφων ανθοδέσμων, που στόλιζαν το εστιατόριο. Της ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, προσωπική, οικογενειακή ΕΥΤΥΧΙΑ!!!

Ιδιαίτερη χροιά στη χθεσινή μας συνάντηση προσέδωσε το σημαδιακό, ως θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε, γεγονός της εμφάνισης στο ΠΟΡΤΟ-ΜΥΚΟΝΟΣ του μόλις αφιχθέντος στη Μόσχα καινούριου εν Μόσχα αποσπασμένου από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας εκπαιδευτικού, ειδικευμένου σε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, του Αντώνη Δαλάκη με τη σύζυγό του. Την πρωτοβουλία για την απόσπαση ενός επιπλέον εκπαιδευτικού, ειδικευμένου σε παραδοσιακούς χορούς, είχε προ ενάμισυ έτους το Κ.Ε.Π., το οποίο είχε απευθυνθεί με επίσημο αίτημα στις αρμόδιες Αρχές της Χώρας μας. Το αποτέλεσμα της σύμπραξής μας δεν δύναται να μην μάς χαροποιεί ιδιαίτερα. Στον νέο συνάδελφό μας ευχόμαστε καλή εγκατάσταση, τις βέλτιστες εντυπώσεις απο τη ρωσική πρωτεύουσα και τον διαβεβαιώνουμε ότι στην προσπάθειά του και στο λειτούργημά του στην φίλη, ομόδοξη Ρωσία, θα σταθούμε αρωγοί !!!

Με την ευκαιρία, επιθυμούμε να εκφράσουμε την  ευγνωμοσύνη μας σε όλους, όσοι συμμετέχουν στη Λέσχη Επικοινωνίας, συντονιστές και μέλη, μοιράζονται απλόχερα τις γνώσεις τους και με την παρουσία τους στηρίζουν αυτό το εγχείρημα ελληνορωσικής σύμπραξης και γέφυρας επικοινωνίας. Ήδη δύο χρόνια λειτουργεί δραστήρια η Λέσχη μας Διαλόγου και Επικοινωνίας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» και το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του κοινού απέναντι σε αυτό το εγχείρημα διατηρείται αμείωτο και ευρύνεται, μάς χαροποιεί ιδιαίτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση monogreek@gmail.com, καθώς και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/  (αρμόδια η σπουδάστρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Σβετλάνα Μαρτίνοβα).

   

Kατόπιν απόφασης των θαμώνων της Λέσχης μας, το θέμα της επόμενης, 30ης συνεδρίας μας, η οποία προγραμματίζεται για την Κυριακή 15 ή την επόμενη Κυριακή 22 Απριλίου τ.ε. θα προσδιορισθεί σε συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνει το κοινό μας σε ζητήματα που άπτονται της παγκόμσιας τάξης πραγμάτων, της κοινωνικό-πολιοτικής και οικονομικής κατάστασης στη Χώρα μας σήμερα.

Παρακολουθείτε τα νέα μας https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/  !

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η υποβολή δήλωσης συμμετοχής, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Σάς περιμένουμε, φίλοι μας!

Με εκτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π.

   

Λεξικό