Αγαπητοί φίλοι,

Το Kέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προσκαλέσει στο Φεστιβάλ «Άρτος της Ρωσίας«, το οποίο πραγματοποιείται την περίοδο 16 – 18 Οκτωβρίου 2020 στην επικράτεια του πολιτιστικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος «Κρεμλίνο στο Izmailovo», στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιάσουμε πρόγραμμα εκδηλώσεων με γεύση Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, το Φεστιβάλ συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. συμμετέχει για πρώτη φορά και είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει στις 18 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, Πρόγραμμα Ελλάδας:

►14.00 διάλεξη «Περιήγηση στην ιστορία του άρτου στην Ελλάδα από την αρχαιότητα έως σήμερα», την οποία θα πραγματοποιήσει ο καλός μας φίλος και  επαγγελματίας στον κλάδο του, ο Έλληνας σεφ της αυθεντικής ελληνικής ταβέρνας «Porto Mykonos» στη Μόσχα και του «Porto Mykonos Grill», πρέσβης της Ελληνικής Γαστρονομίας στη Ρωσία, Στέφανος Σεμερτζίδης.

Θα είναι υπέροχο!

2020-10-16_10-21-39

Η οργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΥΣΗ BEYOND BORDERS® GTBB βραβεύει επίσημα τον σεφ μας

Ο Στέφανος Σεμερτζίδης έχει πιστοποιηθεί ως «Πρέσβης για την Ελληνική Γαστρονομία 2020» από τα βραβεία GTBB.

Ο Στέφανος Σεμερτζίδης έγινε ο πρώτος πρέσβης της ελληνικής κουζίνας στη Ρωσία! Τα βραβεία GTBB διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και απονέμονται μόνο σε αναγνωρισμένους επαγγελματίες και επώνυμες μάρκες.

 

 – https://www.facebook.com/portomykonoscafe/ 

 – https://www.facebook.com/stefanos.semertzidis.12

– https://www.instagram.com/portomykonoscafe/

– https://www.instagram.com/stefanos_semertzidis/

 

►15.00 – Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π.. με καλλιτεχνικούς διευθυντές την Οξάνα Ρακτσέγιεβα και τον εν Μόσχα αποσπασμένο εκπαιδευτικό Ευστάθιο Νικητόπουλο. Οι ήχοι, οι μελωδίες, οι μυρωδιές της Ελλάδας μας εμπνέουν !!! Οι βιρτουόζοι του Συγκροτήματός μας θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από διάφορα μήκη και πλάτη του Ελληνικού Κόσμου, όπως Μπουγάτσα, Кαλαματιανός, Ικαριώτικος, Νησιώτικος, Καλαματιανός Νάξου, Χασάπικο, Хασαποσέρβικο, που θα συνοδευθούν από master-class, αλλά και με γευσιγνωσία αυθεντικής μπουγάτσας, το όνομα της οποίας φέρει και ένας από τους χορούς, που θα παρουσιάσουμε !!!

2020-10-16_10-32-13

Έχετε μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχετε σε OFFLINE εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. και για άλλη μια φορά να μυηθείτε, για αρκετές ώρες, στον Ελληνικό Κόσμο, στην απύθμενου πλούτου πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας.

Σας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 (ΚΥΡΙΑΚΗ)!

14.00-16.00

Μoscow, 73 Zh, Izmailovskoe Shosse, KRK «Κρεμλίνο στο Izmailovo» [metro station «Partizanskaya«]

https://www.kremlin-izmailovo.com/sobytija/novosti/hlebnaya-rossiya-v-izmaylovskom-kremle

Αναλυτικότερα για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΤΟΥ ΡΩΣΙΑΣ: https://www.kremlin-izmailovo.com/sobytija/novosti/hlebnaya-rossiya-v-izmaylovskom-kremle

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Σάς περιμένουμε !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.