Αγαπητοί φίλοι!

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ύδρα – Νησί των ποιητών και των καλλιτεχνών», που θα θα λάβουν χώρα την Τετάρτη11 Μαρτίου 2020, ώρα 18.00 στον εκθεσιακό χώρο της Βιβλιοθήκης Ξένης Λογοτεχνίας «Μ.Ι. Ρουντόμινο», επί της οδού: 1, Nikoloyamskaya, metro station «Taganskaya», «Marksistskaya». Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγράφων-μελών της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας και αποτελεί αποκύημα προγενέστερης καλλιτεχνικής περιήγησής τους στη Χώρα μας, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού εκθεσιακού εγχειρήματος «Οδύσσεια της Πηνελόπης».

2020-03-04_16-03-57

Η έκθεση φιλοξενείται στον ως άνω χώρο την περίοδο από 5 έως 29 Μαρτίου 2020.

 

«Ύδρα – Νησί των ποιητών και των καλλιτεχνών» – με την ονομασία αυτή οι καλλιτέχνες-εικαστικοί, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο καλλιτεχνικό εκθεσιακό εγχείρημα «Οδύσσεια για την Πηνελόπη», έχουν σκοπό όχι μόνο να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για το νησί της Ύδρας – «έναν χαμένο παράδεισο στον Σαρωνικό κόλπο, κοντά στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου, που χωρίζεται από αυτήν με το ομώνυμο Στενό«, αλλά και να επισημάνουν τη διάχυτη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του καταπληκτικού νησιού, που ξεδιπλώνει το φυσικό του κάλλος σε όλους τους επισκέπτες του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες του ντόπιου κατοίκου, φωτογράφου Σπήλιου Σπηλιώτη, καθώς και έργα ζωγραφικής και σκίτσα όσων έλαβαν μέρος στο καλλιτεχνικό εκθεσιακό εγχείρημα «Οδύσσεια για την Πηνελόπη», που αποκαλύπτουν στον επισκέπτη όλη τη δημιουργική διαδικασία, στην οποία υποβάλλεται ο καλλιτέχνης-δημιουργός.

Στην έκθεση έργα τους εκθέτουν οι εξής εικαστικοί,-μέλη της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας: Τατιάνα Μπάμπουσκινα, Μαρίνα Κάμπις, Όλγα Μελγκουνόβα, Όλγα Σαμόβσκαγια, Όλγα Κοζεμιάκινα, Σβετλάνα Μουρζινά, Σβετλάνα Βούτσεν, Έλενα Γιεπιφάνοβα. Στην Έκθεση συμμετέουν, επίσης, οι ακαδημαϊκοί Ιρίνα ΣταρζενέτσκαγιαΝατάλια Γκλέμποβα, Αλφιγιά Σιρίνσκαγια και η ομογενής μας ακαδημαϊκός, εικαστικός και ποιήτρια Αλμπίνα Ακρίτα, η οποία και θα απαγγείλει ποιήματά της.

 

Την τελετή εγκαινίων της Έκθεσης θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Νικόλας Κρίκος.   

2020-03-04_16-04-14 

 

Στον επισκέπτη της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσει τον δρόμο από τη στιγμή της πρώτης γνωριμίας με τπον περιβάλλοντα χώρο, τη στιγμή του ενθουσιώδους θαυμασμού, που προκαλεί το τοπίο, ως την προσωπική σύλληψη αυτού από τον καλλιτέχνη και τη μεταφορά του, τη μεταλαμπαδευση της ιδέας αυτής στον θεατή μέσω τηςεικαστικής δημιουργίας!

Σάς καλούμε να βιώσετε μια μαγική ατμόσφαιρα της ομορφιάς, της δημιουργίας, της ποίησης στον εκθεσιακό χώρο της Βιβλιοθήκης Ξένης Λογοτεχνίας «Μ.Ι. Ρουντόμινο» και, στη συνέχεια, να πραγματοποιήσετε το δικό σας ταξίδι, τη δική σας περιήγηση –  βουτιά στην ιστορία του νησιού!

Σας περιμένουμε !!! Η τελετή εγκαινίων θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα Συγκροτήματα του Κ.Ε.Π.

 

 Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, ώρα 18.00

Βιβλιοθήκη Ξένης Λογοτεχνίας «Μ.Ι. Ρουντόμινο»

1, Nikoloyamskaya,

metro station «Taganskaya», «Marksistskaya»

Η ΄Εκθεση λειτουργείτην περίοδο 5-29 Μαρτίου 2020

ώρες λειτουργίας της έκθεσης – καθημερινά: 10.00-19.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Με εκτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,