Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην τελετή λήξης της έκθεσης ζωγραφικής «Οδύσσεια της Πηνελόπης», καθώς και στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Η μορφή της Ελλάδας στα έργα των Ρώσων ζωγράφων», που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17.00, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Πάρκου «Mitino», επί της οδού: Moscow, Mitino, 5 Novotushenskii proezd, stroenie 1, metro station «Volokolamskaya».

Στη Στρογγυλή Τράπεζα μετέχουν Ρώσοι και Έλληνες ομογενείς ζωγράφοι-εικαστικοί-καλλιτέχνες.

H εν λόγω Έκθεση φιλοξενείται την περίοδο από 29 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2019 στο ως άνω Εκθεσιακό Κέντρο του Πάρκου «Mitino»,

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μνημειώδους και διακοσμητικής τέχνης οκτώ Ρώσων και Ελλήνων-ομογενών ζωγράφων, εμπνευσμένων από το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της έκθεσης ανήκει στους φίλους μας, στην Ένωση Ζωγράφων της Μόσχας. Υπεύθυνη – ζωγράφος Τατιάνα Μπάμπουσκινα.

Η εν λόγω έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε την περίοδο από 1 έως 5 Οκτωβρίου 2018 στην εκθεσιακή αίθουσα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος MEPOПEION της Αθήνας (www.meropion.gr), με την αρωγή της Unesco club of Pireus and Islands και την περίοδο από 7 έως 11 Οκτωβρίου 2018 στις αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Χαλκίδας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας.

Στην έκθεση εκτίθενται έργα των εξής καλλιτεχνών: Maryna Kabysh, Olga Melgunova, Tatyana Babushkina, Olga Samovskaya, Svetlana Vutsen, Irina Baryagina.

Στη ρωσική πρωτεύουσα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Οδύσσεια της Πηνελόπης» πραγματοποιήθηκαν στις 29 Ιανουαρίου 2019 στον εκθεσιακό χώρο της Ένωσης Ζωγράφων της Μόσχας, όπου η έκθεση λειτούργησε την περίοδο από 28 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Γιατί Οδύσσεια; Δεν είναι μόνο ένας ευθύς συσχετισμός με την ιστορία της Ελλάδας, η οποία έχει «βαφτιστεί» παγκοσμίως ως η «μητέρα του πολιτισμού και της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης» και η οποία ακμάζει στις μέρες μας σε Ρωσία και Ευρώπη. H Οδύσσεια δεν συμβολίζει απλώς μία περιπέτεια. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα σύμβολο παγκόσμιας αναζήτησης της σύγκρισης νοοτροπιών διαφορετικών λαών σε σχέση με εμάς. Η ιδέα αυτή μάς παροτρύνει να ανακαλύψουμε κάποιες διαφορετικές πλευρές της καθημερινότητας.

Οδύσσεια είναι ο δρόμος για το οικείο, η επιστροφή του ανθρώπου στον εαυτό του, στην ελευθερία του, που τον γέννησε και γεννήθηκε μέσα από την αρχαία Ελλάδα. Ένα απίστευτο συναίσθημα, που σε κάνει να νιώθεις μέρος του κόσμου αυτού και μας δίνει ώθηση να συνεχίζουμε άοκνα τις προσπάθειές μας, τις αναζητήσεις μας.

 

Σας περιμένουμε!!!

12 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17.00

 Εκθεσιακό Κέντρο του Πάρκου «Mitino»

Mitino, 5 Novotushenskii proezd, stroenie 1,

metro station «Volokolamskaya«,

ώρες λειτουργίας της έκθεσης – καθημερινά: 10.00-19.00.  Περίοδος λειτουργίας της Έκθεσης: 29 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου 2019

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Με εκτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,

διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.