Αγαπητοί φίλοι,

 

Στο πλαίσιο της μόνιμης εκστρατείας μας «ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι ο Έλληνας μάγειρας Γιάννης Κωφόπουλος σας προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσετε δύο παραδοσιακά γλυκίσματα της εορταστικής περιόδου, με μακρά ιστορία και μοναδική γεύση, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

2020-12-01_18-14-24

Στην Ελληνική παράδοση, τα μελομακάρονα, συμβολίζουν την αφθονία, την ευζωία και την γονιμότητα, λόγω του μελιού και των καρυδιών, που ήταν στην αρχαία Ελλάδα τροφή των θεών.

Πέρασαν μέσω της παράδοσης μέχρι της μέρες μας και δε λείπουν από κανένα Ελληνικό γιορτινό τραπέζι.

Όπως σε όλα, βέβαια, τα μελομακάρονα, χρησιμοποιεί αγνό παρθένο ελαιόλαδο,  καρύδια, ελληνικό μέλι, κανέλα και γαρύφαλλο, μπαχαρικά που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Οι κουραμπιέδες έχουν καταγωγή από την Καππαδοκία,βασικό τους συστατικό είναι το φρέσκο βούτυρο και η άχνη ζάχαρη, η οποία με την λευκότητα της συμβολίζει το χιόνι των  χριστουγέννων και την αγνότητα του μικρού Χριστού. Εικάζεται πως τα γλυκίσματα αυτά ήταν προσφορά των τριών μάγων στο θείο βρέφος,και κατέχουν ξεχωριστή θέση στην Ελληνική γευστική παράδοση.

O Γιάννης κατέχει συνταγές απ’ την Κωνσταντινοπολίτισσα γιαγιά του και, σε συνδυασμό με την εμπειρία που απέκτησε στις γευστικές συνήθειες των Ρώσων, σας υπόσχεται ένα γευστικό ποίημα, που αξίζει να συμμετέχει στο γιορτινό σας τραπέζι.

Σε μια πραγματικά κλασσάτη συσκευασία, μπορείτε να απολαύσετε τα γλυκίσματα,είτε σε συνδυασμό, είτε ξεχωριστά. Ιδανικά για εορταστικό δώρο.

Μελομακάρονα 800ρ το κιλό

Μελομακάρονα με σοκολάτα 900 ρ το κιλό

Κουραμπιέδες 1000ρ το κιλό

Μεταφορά 200ρ στη Μόσχα (μέχρι 10 Κγ. Πάνω απο τα 10 Κγ προστίθεται χρέωση 30 ρούβλια ανά κιλό), 300ρ εκτός δακτυλίου-ΜΚΑΔ

Παραγγελίες παραδίδονται καθημερινά, κατόπιν συνεννόησης

Ελάχιστη παραγγελία 1000 ρούβλια

Για παραγγελίες άνω των 11 κιλών προβλέπεται έκπτωση 10%.

 

Επικοινωνία για παραγγελίες: +7 925 716 87 20 ή geminils@rambler.ru

ΚΕΠ