Να διασφαλιστεί, ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άνδρες στον χώρο της εργασίας

– Το σχέδιο ορίζει οκτώ συστάσεις για τις χώρες της Ε.Ε.
και περιλαμβάνει τον καθορισμό ελάχιστων κυρώσεων για επιχειρήσεις, που δεν παρέχουν ίση αμοιβή, όπως και τον έλεγχο πολυμορφίας των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών!

Μια νέα πρόταση, που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. περιλαμβάνει το κλείσιμο του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων, που παρατηρείται στον χώρο της εργασίας, σε όλη την Ε.Ε..
Συγκεκριμένα, το σχέδιο ορίζει οκτώ συστάσεις για τις χώρες της Ε.Ε., προκειμένου να διασφαλιστεί, ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ισότιμα στον χώρο της εργασίας και περιλαμβάνει τον καθορισμό ελάχιστων κυρώσεων για επιχειρήσεις, που δεν παρέχουν ίση αμοιβή και τον έλεγχο πολυμορφίας των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών.
Η Επιτροπή προτίθεται να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά μέχρι τα τέλη του 2019, οπόταν λήγει η ισχύουσα θητεία της.
«Δεν βλέπουμε μεγάλη πρόοδο τα τελευταία 10 χρόνια», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της Επιτροπής για την ισότητα των φύλων, Věra Jourová και τόνισε, οτι «δεν μειώνουμε σημαντικά αυτό το χάσμα, παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες».
Η Επιτροπή ανέφερε, ότι οι γυναίκες στην Ε.Ε. κερδίζουν κατά μέσον όρο 16,3% ανά ώρα, από ότι οι άνδρες, ποσοστό που δεν άλλαξε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ευρωβαρομέτρο: Το 90% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνονται οι γυναίκες λιγότερο από τους άνδρες, για την ίδια εργασία!

Ταυτόχρονα, μια δημοσκόπηση του Ευρωβαρομέτρου καταδεικνύει, ότι το 90% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνονται οι γυναίκες λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει, επίσης, ετήσια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της Ε.Ε., όπου θα συζητήσουν τα δικαιώματα των γυναικών.
«Τα πράγματα κινούνται προς τα πίσω σε πολλά μέρη του κόσμου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans, στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις, σε διάσκεψη αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών.
Το 2012, η Επιτροπή πρότεινε την θέσπιση της Νομοθεσίας, που απαιτεί τουλάχιστον το 40% των μη εκτελεστικών θέσεων σε εταιρείες να κατέχονται από γυναίκες. Ωστόσο, η εν λόγω πρόταση δεν εγκρίθηκε, διότι δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., καθώς η Μ. Βρετανία και η Γερμανία αντιτάχθηκαν τότε στις ποσοστώσεις αυτές.
Το 2014, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, έθεσε τον στόχο του 40% στην γυναικεία εκπροσώπηση στις θέσεις ανώτερων και μεσαίων στελεχών της Επιτροπής έως το 2019. Τον Μάρτιο, η Επιτροπή ανέφερε, ότι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε ποσοστό σχεδόν 35%, από 29%, που ήταν το 2013.