-Επισημαίνουν, ότι τα κοινωνικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. υπερισχύουν κατά πολύ των πλεονεκτημάτων μίας εξόδου!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλούν με επιστολή-έκκληση προς τα έξι εκατομμύρια μέλη τους, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «The Guardian», τα δέκα μεγαλύτερα βρετανικά συνδικάτα!
Οι γενικοί γραμματείς των δέκα βρετανικών συνδικάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα ισχυρά συνδικάτα «Unite» και «Unison» γράφουν, μεταξύ άλλων, στην ανοικτή επιστολή: «Προσφεύγουμε στην πένα για να διατυπώσουμε ξεκάθαρα την θέση μας και να καλέσουμε τα μέλη μας, που αριθμούν έξι εκατομμύρια άτομα, να ψηφίσουμε υπέρ τη παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έπειτα από πλήθος συζητήσεων και αποφάσεων, θεωρούμε ότι τα κοινωνικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της παραμονής στην Ε.Ε. υπερισχύουν κατά πολύ των πλεονεκτημάτων μίας εξόδου».
Οι επικεφαλής των συνδικάτων επισημαίνουν, ότι η δουλειά που έχει γίνει τα 30 τελευταία χρόνια με τους Ευρωπαίους εταίρους, έχει επιτρέψει την βελτίωση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε., δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το γεγονός, ότι τα μέτρα βελτίωσης της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα απειληθούν»

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε., δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το γεγονός, ότι αυτά τα προστατευτικά μέτρα θα απειληθούν» εξηγούν και προειδοποιούν, ότι αυτήν την έξοδο από το μπλοκ των 28 κρατών-μελών θα την διαπραγματευθεί μία συντηρητική Κυβέρνηση, η οποία δεν θα διστάσει να επιτεθεί κατά των δικαιωμάτων αυτών.
Ωστόσο, τονίζουν, ότι, υποστηρίζοντας την παραμονή στο ευρωπαϊκό κλαμπ, τα συνδικάτα θεωρούν, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει και να εγκαταλείψει τις πολιτικές της λιτότητας.
Αξίζει να σημειωθεί, πως τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, ο μέσος όρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων, όπως υπολογίσθηκε από το Ινστιτούτο «What UK Thinks», φέρνει σε ισοπαλία με ποσοστά 50%- 50% την πρόθεση ψήφου στα δύο στρατόπεδα, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αναποφάσιστοι.

euro-nea