Με τη στήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ).

Πολυμελής αποστολή από το Όττομπρουν επισκέφτηκε το Ναύπλιο για να παραστούν τα μέλη της στον εορτασμό των 40 χρόνων από την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο πόλεων. Οι 33 Γερμανοί από το Όττομπρουν, ανάμεσά τους δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων και δημότες,  ταξίδεψαν στο Ναύπλιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Όττομπρουν,
Τόμας Λόντερερ. Την αποστολή πλαισίωσε  η υπεύθυνη αδελφοποίησης και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Όττομπρουν,  Αντρέα Ζέμποκ.

Μετά την  περιήγηση της γερμανικής αποστολής στην πόλη του Ναυπλίου από τον σύλλογο Γερμανόγλωσσων Αργολίδας «Φιλία», οι δύο δήμαρχοι, κκ Δημήτρης Κωστούρος και Τόμας Λόντερερ, εγκαινίασαν την εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος με επίσημο χαιρετισμό. Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο με την ιστορία της αδελφοποίησης και στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, μπροστά στον ιστορικό πίνακα της υποδοχής του Όθωνα στο Ναύπλιο,  απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Δήμαρχο του Όττομπρουν και στην πρόεδρο του συλλόγου Γερμανόγλωσσων Αργολίδας «Φιλία», ΓιούλιαΜπρέτσναϊντερ. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία πνευστών υπό τον μαέστρο Θεοδόση Αντωνιάδη και νησιώτικους χορούς από το χορευτικό σχήμα φίλων του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε εκ μέρους  της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο
κ. Δημήτρης Σωπίκης.

Οι δύο δήμαρχοι, Δημήτρης Κωστούρος και Τόμας Λόντερερ επεσήμαναν ότι η αδελφοποίηση των πόλεών τους βρίσκεται σήμερα στο καλύτερό της στάδιο, ενώ

ο Γερμανός Δήμαρχος δήλωσε κατενθουσιασμένος από την υποδοχή και κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί το Σεπτέμβριο την πόλη του Όττομπρουν για να γίνουν και εκεί οι εορτασμοί των 40 χρόνων, στα πλαίσια ενός μεγάλου τοπικού πανηγυριού.

Επίσης, ανακοινώθηκε η ανανέωση της πινακίδας της οδού Όττομπρουν στο Ναύπλιο, ενώ αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δωθεί το όνομα της αδελφής πόλης σε μια πλατεία του Ναυπλίου, η οποία δεν φέρει όνομα.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

ΓραφείoΕλληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV).