Νέα δημοσκόπηση δείχνει, ότι η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 11,9%!

(c) ellinikignomi
(c) ellinikignomi Οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να βαθμολογούν με έντονα αρνητικό τρόπο την Κυβέρνηση, διατηρώντας την διψήφια ποσοστιαία διαφορά, που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία

-Η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει το 18,4%!
-Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου έρχεται η «Δημοκρατική Συμπαράταξη», συγκεντρώνοντας 7,1%!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Σε νέα έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Marc», που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το διάστημα 20-25 Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία
προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 11,9  εκατοστιαίες μονάδες, οι οποίες γίνονται 12 ή και 14, μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων και εν γένει της αδιευκρίνιστης ψήφου, που κινείται σε υψηλά επίπεδα και παρουσιάζει μικρές ανοδικές τάσεις.
Η υπεροχή της Ν.Δ., τόσο στα ποσοτικά, όσο και στα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, δεν αφήνει περιθώρια για να βρουν πραγματικό έρεισμα οι ελπίδες των κυβερνώντων, καθώς τρεις στους τέσσερις πολίτες, που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρούν, ότι η
πορεία της Κυβέρνησης δεν κινείται σε θετική τροχιά. Μάλιστα, αρνητική είναι η βαθμολογία για τουςκυβερνώντες από την πλειοψηφία (52,8%) όσων στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ!
Βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης αυτής, φαίνεται να παγιώνεται το σαφές εκλογικό προβάδισμα, που διατηρεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, καθώς φαίνεται να ανακόπτεται η τάση βελτίωσης των επιδόσεων της κυβερνητικής παράταξης, που σημειώθηκε μέσα στο καλοκαίρι και καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου.

Οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να βαθμολογούν με έντονα αρνητικό τρόπο την Κυβέρνηση, διατηρώντας την διψήφια ποσοστιαία διαφορά, που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία!

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση, που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Κυβέρνηση, δείχνει να εξαντλεί τα όριά της, αφού τα χαρτιά της παροχολογίας και των ταξικών χαρακτηριστικών, που επιχειρήθηκε να δοθούν στην φθινοπωρινή πολιτική αντιπαράθεση, μοιάζουν ανίσχυρα να αποφέρουν νέα δημοσκοπικά οφέλη και να ανατρέψουν τους διαμορφωμένους συσχετισμούς.
Ετσι, σε επτά εβδομάδες, που μεσολάβησαν από την προηγούμενη μέτρηση της «Marc», η εκλογική συμπεριφορά των πολιτών παρουσιάζει οριακές μεταβολές. Και αυτό, καθώς οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να βαθμολογούν με έντονα αρνητικό τρόπο την Κυβέρνηση, διατηρώντας την διψήφια ποσοστιαία διαφορά, που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζει μεν ελαφρά κάμψη, αλλά εξακολουθεί να κινείται σε ρότα αυτοδυναμίας.

Τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου, που συγκεντρώνουν τα διάφορα κόμματα

Βάσει των αποτελεσμάτων της νέας αυτής δημοσκόπησης, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 30,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 18,4%
«Δημοκρατική Συμπαράταξη»: 7,1%
Χρυσή Αυγή: 6,7%
ΚΚΕ: 6,7%
Ένωση Κεντρώων: 3,00%
ΑΝ.ΕΛ.: 2,1%
«ΠΟΤΑΜΙ»: 2,1%
ΛΑΕ: 1,5%
«Πλεύση Ελευθερίας»: 1,1%
«Ελληνική Λύση»: 1,1%
Άλλο κόμμα: 2,2%
Δεν αποφάσισα/Δεν απαντώ: 17,7%