Νέα δημοσκόπηση φέρνει την ΝΔ να προηγείται κατά 10,7% του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεντρώνοντας 27,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,5% του κυβερνώντος κόμματος!
Αν επαληθεύονταν τα στοιχεία αυτά, η ΝΔ θα κατακτούσε στις βουλευτικές εκλογές αυτοδυναμία, εκλέγοντας 156 βουλευτές, ενώ η επόμενη Βουλή θα ήταν πεντακομματική!

Με δύο πολύ σημαντικές δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν το’πολιτικό σκηνικό κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»
Στο πρώτο γκάλοπ της εταιρείας ερευνών και δημοσκοπήσεων «Marc» αποτυπώνεται η διάθεση του εκλογικού σώματος απέναντι στα πολιτικά κόμματα και βάσει των αποτελεσμάτων του, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,7%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,5% που εμπιστεύονται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν, ότι αν στις εκλογές επαληθεύονταν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα αυτή, τότε η ΝΔ θα κατακτούσε στις βουλευτικές εκλογές αυτοδυναμία, εκλέγοντας 156 βουλευτές.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν επίσης, ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική.
Στην εφημερίδα δημοσιεύονται ακόμη αναλυτικοί πίνακες με την συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και την εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Στο «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύεται ακόμη και η πρώτη δημοσκόπηση με τις απόψεις των πολιτών για τους υποψήφιους αρχηγούς του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.
Βάσει αυτής  πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς είναι η Φώφη Γεννηματά και ακολουθούν Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης.