-Η έρευνα αποδεικνύει, ότι οι Πελοποννήσιοι έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κοινή γενετική κληρονομιά με τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, από ό,τι έχουν με τους Σλάβους!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Άλλη μια δικαίωση και επιβεβαίωση αυτών, που απορρίπτουν ως ύπουλη, ψευδή και αστήρικτη την γνωστή ανθελληνική θεωρία του Γερμανού μισέλληνα, Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράϊερ, αποτελούν τα ευρήματα της νέας γενετικής έρευνας επιστημόνων από την Ελλάδα και την Διασπορά, σύμφωνα με τα οποία, το ποσοστό της σλαβικής καταγωγής των συγχρόνων Πελοποννήσιων κυμαίνεται, μόλις, από 0,2% έως 14,4%!

Η εν λόγω έρευνα καταρρίπτει με επιστημονικά, γενετικά δεδομένα την θεωρία του Φαλμεράϊερ, την οποία υποστήριξε και διέδωσε ο ίδιος του, γύρω το 1830, και την οποία υιοθέτησαν, αφ’ ενός μεν πολλοί εχθροί μας για να προωθήσουν τα ανθελληνικά τους σχέδια και, αφ’ ετέρου, κάποιοι, δήθεν «προοδευτικοί» και κάποιοι «μορφωμένοι κουλτουριάρηδες» της εποχής μας, που συνηθίζουν να ενστερνίζονται και να υποστηρίζουν οτιδήποτε πλήττει την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τα δίκαια του Ελληνισμού.

Υπενθυμίζουμε, πως ο Φαλμεράϊερ ανέφερε στην θεωρία του, ότι μετά από τις σλαβικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα, ο εντόπιος ελληνικός πληθυσμός ουσιαστικά εξαφανίσθηκε και αντικαταστάθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. σχεδόν πλήρως από σλαβικές φυλές, οι οποίες τελικά εξελληνίσθηκαν υπό την επιρροή και της Ορθόδοξης Εκκλησίας..!

Με λίγα λόγια, ο Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράϊερ έλεγε, πως οι Έλληνες έχουν εξαφανισθεί εντελώς, προωθώντας έτσι τα συμφέροντα κάποιων, που θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι, που έχει σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Οι Πελοποννήσιοι φαίνεται, πως έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κοινή γενετική κληρονομιά με τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, από ό,τι έχουν με τους Σλάβους!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, Γιώργο Σταματογιαννόπουλο, που έκαναν την σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό Ανθρώπινης Γενετικής «European Journal of Human Genetics», ανέλυσαν δείγματα DNA 241 ηλικιωμένων ανθρώπων από όλη την Πελοπόννησο, οι περισσότεροι των οποίων ήσαν ηλικίας από 70 έως 90 ετών (ο γηραιότερος 107 ετών), των οποίων οι παππούδες είχαν γεννηθεί μεταξύ 1860-1880.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης του συγκεντρωθέντος γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε, ότι υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στους πελοποννησιακούς και στους σημερινούς σλαβικούς πληθυσμούς, με ένα μικρό μόνον βαθμό εισροής γονιδίων από τους δεύτερους στους πρώτους.

Αντίθετα, οι Πελοποννήσιοι φαίνεται, πως έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κοινή γενετική κληρονομιά με τους Γάλλους (39% έως 42%), τους Ισπανούς (53% έως 62%) και τους Ιταλούς (85% έως 96%), από ό,τι με τους Σλάβους (λιγότερο από 15%). Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι Πελοποννήσιοι είναι γενετικά πολύ πιο διαφορετικοί από τους σλάβικούς πληθυσμούς και πολύ πιο όμοιοι με τους πληθυσμούς της Νότιας Ευρώπης».

Και αυτό, βέβαια, συμβαίνει, επειδή οι πληθυσμοί στην Νότια Ευρώπη είναι ελληνογενείς!

Οι Σλάβοι, όπως και οι πληθυσμοί της Εγγύς Ανατολής, απέχουν γενετικά πολύ από τους Πελοποννήσιους!

Μεταξύ άλλων, η νέα μελέτη επιβεβαιώνει γενετικά, ότι οι Μανιάτες και οι Τσάκωνες διαφέρουν από τους υπόλοιπους Πελοποννήσιους, αλλά και μεταξύ τους, ενώ καταρρίπτει οποιονδήποτε ισχυρισμό, ότι έχουν σλαβική καταγωγή. Στην Βαθιά Μάνη και στην Νότια Τσακωνιά η σλαβική γενετική καταγωγή δεν ξεπερνά το 1%, ενώ η ιταλική κυμαίνεται μεταξύ 14% έως 25%!

Εξάλλου, υπάρχουν γενετικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους κατοίκους της βόρειας και της νότιας Πελοποννήσου. Έτσι, οι Κορίνθιοι και οι Αργείοι εμφανίζουν την μεγαλύτερη γενετική συγγένεια. Επίσης, οι Πελοποννήσιοι, εν γένει, είναι γενετικά πολύ κοντά στους Σικελούς και τους Ιταλούς (δηλαδή, επιβεβαιώνεται η γνωστή φράση «ούνα φάτσα-ούνα ράτσα»!). Οι τελευταίοι λειτουργούν ως γενετική «γέφυρα» ανάμεσα στους Πελοποννήσιους και σε άλλους Ευρωπαίους, όπως είναι οι Ανδαλουσιάνοι της Ισπανίας και οι Γάλλοι. Οι Σλάβοι απέχουν γενετικά πολύ από τους Πελοποννήσιους, όπως και οι πληθυσμοί της Εγγύς Ανατολής.

Σημειώνεται, ότι στην επιστημονική αυτή έρευνα συμμετείχαν επίσης οι Έλληνες και οι Ελληνίδες επιστήμονες Πέτρος Δρινέας και Φώτης Τσέτσος (Πανεπιστήμιο Πέρντιου ΗΠΑ-Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών), Περιστέρα Πάσχου (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής), Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και Νικολέτα Ψαθά (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον), Αθανάσιος Θεοδοσιάδης (Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών Altius-Σιάτλ), Ευαγγελία Γιαννάκη και Νίκος Ζώγας (Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης-Αιματολογικό Τμήμα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ