Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με ένα νέο προκλητικό δημοσίευμά της σε βάρος της Ελλάδος, η γερμανική εφημερίδα «Bild» παρουσιάζει μια «λίστα ξεπουλήματος» της ακίνητης δημόσιας περιουσίας της χώρας μας, προκειμένου, όπως γράφει, να “πιάσουμε” τον στόχο των 50 δισεκατομμυρίων στο ταμείο εγγυήσεων. Μάλιστα, ο «τιμοκατάλογος» που δημοσιεύει η «Bild» περιλαμβάνει και τα δύο vip αεροσκάφη, την αξία των οποίων αποτιμά στα 10 εκατομμύρια ευρώ!bild
Κατά τ΄ άλλα οι συντάκτες της «Bild» έχουν στην λίστα αυτή μαρίνες σε Επίδαυρο και Ύδρα, το ΟΑΚΑ και το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» (ΣΕΦ) την αμερικανική βάση στο Ηράκλειο, αλλά και ιαματικές πηγές!!! Ακόμη συμπεριλαμβάνονται παραλίες, φυσικά αεροδρόμια και τα περισσότερα στάδια, που είχαν κατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ωστόσο, οι συντάκτες της «Bild» εκτιμούν, ότι όλα αυτά δεν θα φθάσουν για να καλύψουν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να μας δημιουργείται η υπόνοια, ότι οι «φίλοι» και «εταίροι» μας Γερμανοί θα ζητήσουν να υποθηκεύσουν προσεχώς και άλλα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων νησιών, αλλά και ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας μας.