Μια νέα συνεργασία ξεκίνησε η ηλεκτρονική και έντυπη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, με τη Βασιλική Παππά με την ανάρτηση άρθρων της για τα παιδιά, και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Η Βασιλική Παππά,  θεολόγος, ποιήτρια και δημοσιογράφος, έλκει την καταγωγή της από τους Γόμφους Τρικάλων,  αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων με άριστα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Εκκλησιαστική Ιστορία, τη Χριστιανική Ηθική και την Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού. Συνέχισε με doctoral research στην Ποιμαντική Ψυχολογία καταθέτοντας υποψηφιότητα στον Καθηγητή Χρήστο Βάντσο. Τελείωσε το Τμήμα Σερβοκροατικής και Ρωσικής Γλώσσας του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου καθώς και τα τμήματα «Β. Φυσικοθεραπείας» και «Τέχνη Φωτογραφίας» από το Δ. ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, τη Σχολή Στελεχών Παιδικών Εξοχών του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας, τη Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης (γραφής BRAILLE), το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Τμήμα Θεατρικής Εκπαίδευσης της ΧΑΝΘ, Κουκλοθέατρου, Τεχνικών Αφήγησης και Μυθοπλασίας και το Εργαστήρι – Φώνηση. Επί 21 έτη εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τόσο ως μάχιμη θεολόγος, όσο και ως σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, ενώ σήμερα εργάζεται στη γραμματεία του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πάρει πάνω από 300 συνεντεύξεις από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Πολλά ποιήματά της έχουν οπτικοποιηθεί στο youtube και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά κ.ά.

 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
 

·         2018 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών για την αναγνώριση του εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και συγγραφικού της έργου.

·         2018 Γ΄Βραβείο Ποιήσεως στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το ποίημα «Έτοιμη από καιρό».

·         Το 2017 βραβεύτηκε με Α΄ Έπαινο Ποιήσεως στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το ποίημα «Ποτάμι ανθρώπων».