Η  Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αδειοδοτήσει μόνον όσους από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, που προέβλεπε ο Νόμος Παππά!
-Αν ισχύσει ο Νόμος-γέφυρα, άδεια θα λάβουν μόνον οι σταθμοί ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ, ενώ δεν θα λάβουν οι σταθμοί «MEGA» και “E”, που αποκλείστηκαν από την διαδικασία, ή άλλοι, που δεν μετείχαν καθόλου σε αυτήν!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατχηϊωάννου.

Μετά την απόρριψη του Νόμου Παππά, η Κυβέρνηση δηλώνει τώρα, πως από την προσεχή Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, θα φέρει νέο Νόμο, βάσει του οποίου θα δοθούν προσωρινές άδειες στα κανάλια, μέχρι το ΕΣΡ να καθορίσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Με τον Νόμο αυτόν δεν θα πάρουν άδεια όλοι οι σταθμοί, που υπάρχουν σήμερα και έτσι δρομολογείται το κλείσιμο ορισμένων καναλιών.vouli
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται με τον Νόμο-γέφυρα, που προανήγγειλαν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρμόδιος Υπουργός, Νίκος Παππάς, να δώσει άδειες μόνον σε όσους από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, που προέβλεπε ο Νόμος Παππά.

Αν ισχύσει ο Νόμος-γέφυρα, που θέλει να φέρει η Κυβέρνηση, άδεια θα λάβουν μόνον οι σταθμοί ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ, ενώ δεν θα λάβουν οι σταθμοί «MEGA» και “E”, που αποκλείστηκαν από την διαδικασία, ή άλλοι, που δεν μετείχαν καθόλου σε αυτήν!

Αν ισχύσει αυτό, άδεια θα λάβουν μόνον οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ΑNT1, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ, ενώ δεν θα λάβουν οι σταθμοί «MEGA» και “E”, που αποκλείστηκαν από την διαδικασία, ή άλλοι, που δεν μετείχαν σε αυτήν. Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει, ότι θα μπορούν να λάβουν άδεια και οι εταιρείες, που μετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν στην κατοχή τους τηλεοπτικό κανάλι, που να βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.
Το ερώτημα, που τίθεται, βέβαια, είναι, εάν θα “πέσει μαύρο” σε «MEGA», “Ε” ή και σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια, που δεν μετείχαν στον διαγωνισμό και εάν αυτό είναι συνταγματικό, καθώς το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό ήδη τον Νόμο Παππά και η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βασιστεί στην διαδικασία του Νόμου αυτού για να παραχωρήσει άδειες λειτουργίας, έστω και πρσωρινές.