Θερμότατη υποδοχή επεφύλαξαν κατά την δεύτερη ημέρα της ιεραποστολικής επίσκεψης στην Τανζανία, στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β´ οι ορθόδοξοι πιστοί της Αρούσας, στο χώρο όπου θα χτιστεί το νέο πολυδύναμο Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής.
Ο Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό και έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ιερού Ναού προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η σημερινή θεμελίωση σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών για την επίτευξη ενός μεγάλου οράματος του Μακαριωτάτου για την πόλη της Αρούσας αλλά και για ολόκληρη την Ανατολική Αφρική, το οποίο σχεδίαζε από την ημέρα της αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου.
Το πολυδύναμο Ιεραποστολικό Κέντρο θα περιλαμβάνει Τεχνική Επαγγελματική Σχολή, τυπογραφεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εκπαιδευτήρια, κλινική για την πρωτοβάθμια φροντίδα των κατοίκων της Περιφέρειας, χώρους φιλοξενίας κληρικών και εθελοντών της ιεραποστολής και αίθουσα σεμιναρίων.
Εμφανώς συγκινημένος για την έναρξη των εργασιών, ο Μακαριώτατος  ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο ο Θεός να του χαρίζει δύναμη, φωτισμό και υπομονή, ώστε να ολοκληρώσει αυτό το τεράστιο έργο, που μόλις ξεκίνησε. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους Ιεραποστολικούς Συνδέσμους και τις Αδελφότητες από την Ελλάδα, που στηρίζουν το έργο της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου, η οποία εδρεύει στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας.
Δείτε σχετικό βίντεο:

Μετά τιμής,
+Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Παντελεήμων
Αρχιγραμματεύς και Μέλος της Αγίας & Ιεράς Συνόδου

του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ