– Ενόψει των νέων συνομιλιών με την Ελλάδα για την επίλυση του θέματος της ονομασιας, ο επικεφαλής της Σκοπιανής διπλωματίας αποκηρύσσει την εθνικιστική ρητορική της προηγούμενης Κυβέρνησης της χώρας του κατά της Ελλάδας!

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών του κράτους των Σκοπίων της Κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, και επικεφαλής της Σκοπιανής διπλωματίας, κ. Νίκολα Ντιμιτρώφ, επιχειρώντας να δημιουργήσει ενα θετικό κλίμα στις σχέσεις του κράτους του με την Ελλάδα, ενόψει των νέων συνομιλιών για την επίλυση του θέματος της ονομασιας, επιτέθηκε με δηλώσεις του για μια ακόμη φορά κατά της προηγούμενης σκοπιανής Κυβέρνησης Γκρούεφσκι, λέγοντας, πως επί των ημερών της, η χώρα του απομονώθηκε διεθνώς
Μιλώντας στο Kanal 5, ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρώφ αποστασιοποιήθηκε πλήρως από την προηγούμενη Κυβέρνησης Γκρούεφσκι και  κωδικοποίησε ουσιαστικά το νέο «δόγμα» της χώρας του,
ενόψει των νέων συνομιλιών με την Ελλάδα για την επίλυση του θέματος της ονομασιας, αποκηρύσσοντας την εθνικιστική ρητορική της προηγούμενης Κυβέρνησης κατά της Ελλάδας.

«Δεν είναι συνετό να διεκδικήσουμε την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν κάτι, που ανήκει στα Σκόπια»!

«Δεν είναι συνετό να διεκδικήσουμε την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου σαν κάτι, που ανήκει στα Σκόπια» επεσήμανε, ενώ καυτηρίασε και την δημοσίευση αλυτρωτικων χαρτών της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», μέσα στην οποία περιέχεται η μισή βόρεια Ελλάδα. «Είναι δειγμα του παράνομου επεκτατισμού» τόνισε ο επικεφαλής της Σκοπιανής διπλωματίας και επιτέθηκε για μια ακόμη φορά κατά της προηγούμενης Κυβέρνησης Γκρούεφσκι, λέγοντας, πως επί των ημερών της η χώρα του απομονώθηκε διεθνώς.
Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια, εκτιμούν, πώς οι τελευταίες συνεχείς. δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Ζόραν Ζαεφ, και του Υπουργού Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρώφ, αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν θετικό κλίμα με την Ελλάδα και να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη της χώρας του, για το άδοξο φινάλε του σχεδίου «αρχαιομακεδονοποιησης», που μεθοδικά επιχειρούσε να επιβάλει ο Γκρούεφσκι τα προηγούμενα χρόνια. Οι δηλώσεις Ντιμιτρώφ, δεν είναι άσχετες και με τις φωνές στην Κυβέρνηση, που ζητούν ευθέως την απομάκρυνση αγαλμάτων κα μνημείων από το κέντρο των Σκοπίων, που σχετίζονται με την ελληνική ιστορία, με κυριότερο αυτό του Μεγαλου Αλέξανδρου!