-“Ο στόχος μου είναι να εξευρεθεί μια βιώσιμη, λειτουργική και συνολική διευθέτηση, μια λύση, που θα ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και θα συμβάλει στην σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την δέσμευση, ότι θα εργαστεί άοκνα και με καλή πίστη στην συνεχιζόμενη διαπραγματευτική διαδικασία για ειρηνική επανένωση της Κύπρου, ώστε να καταστεί ένα μοντέλο συνεργασίας και συνύπαρξης παγκοσμίως, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε επίσημο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μάϊκλ Χίγκινς, στο Δουβλίνο.
Ο Κύπριος Πρόεδρος, που επισκέπτεται επίσημα την Ιρλανδία, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος και η Ιρλανδία έχουν πάρα πολλά κοινά, αναφέροντας ακόμη, ότι η ιρλανδική παρουσία και στήριξη στην Κύπρο μέσα και από την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί εκτιμάται πολύ από τους Κυπρίους, τονίζοντας, ότι «αυτή την υποστήριξη δεν θα την ξεχάσει ποτέ κανένας Κύπριος, πουθενά».
Ο κ.Αναστασιάδης επεσήμανε επίσης, ότι είναι απόλυτα δεσμευμένος στο να εργαστεί άοκνα και με καλή πίστη στην συνεχιζόμενη διαπραγματευτική διαδικασία για ειρηνική επανένωση του νησιού, ώστε η Κύπρος να καταστεί ένα μοντέλο συνεργασίας και συνύπαρξης παγκοσμίως.

KIPROS

«Ο στόχος μου» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, «παραμένει απλός και σαφής: Να εξευρεθεί μια βιώσιμη, λειτουργική και συνολική διευθέτηση, μια λύση, που θα ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και που θα συμβάλει στην σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας κ. Χίγκινς είπε, μεταξύ άλλων, ότι «Ιρλανδία και Κύπρος είναι δύο κράτη, που γνωρίζουν, πόσο σημαντικό είναι το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την επίλυση της διαίρεσης» των χωρών.
Εξέφρασε, επίσης, τον θαυμασμό του για τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για ειρηνική, διαρκή και συνολική λύση του Κυπριακού.
«Μια διαρκής λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει φάρο ελπίδας για την περιοχή και για όλο τον κόσμο», είπε ο Ιρλανδός Πρόεδρος, Μάϊκλ Χίγκινς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ