– «Ό,τι συμβαίνει στην γειτονιά μας, έχει σημασία και για την Βρετανία. Ας μην υποκρινόμαστε! Αν τα πράγματα πάνε στραβά στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να μείνουμε απρόσβλητοι από τις συνέπειες»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέηβιντ Κάμερον, προειδοποίησε τον βρετανικό λαό, πως ένα ενδεχόμενο Brexit μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη ακόμα και σε πόλεμο!
Όπως επισημαίνουν ειδικοί πολιτικοί αναλυτές, ο Βρετανός Πρωθυπουργός, πιεζόμενος και από τις ΗΠΑ, δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει στον βρετανικό λαό, και κυρίως στους Άγγλους, οι οποίοι είναι η κυρίαρχη εθνότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, να αποφασίσει, ως κυρίαρχος, για το μέλλον του και τον απειλεί, ότι, εάν αποφασίσει να φύγει η Βρετανία από την Ε.Ε., αυτό μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!
Με αυτόν τον τίτλο παρουσίασε η βρετανική εφημεριδα «The Mirror» την ομιλία του Βρετανού Πρωθυπουργού, στην οποια
προειδοποίησε ξεκάθαρα τον λαό του, πως ένα ενδεχόμενο Brexit μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη ακόμα και σε πόλεμο.

«Ό,τι συμβαίνει στην γειτονιά μας, έχει σημασία και για την Βρετανία. Ας μην υποκρινόμαστε! Αν τα πράγματα πάνε στραβά στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να μείνουμε απρόσβλητοι από τις συνέπειες»!

«Μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ευρώπη; Αξίζει να πάρουμε αυτό το ρίσκο; Η απομόνωση ποτέ δεν βοήθησε την χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, και τόνισε:
«Η αλήθεια είναι η εξής: Ό,τι συμβαίνει στην γειτονιά μας, έχει σημασία και για την Βρετανία. Ας μην υποκρινόμαστε! Αν τα πράγματα πάνε στραβά στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να μείνουμε απρόσβλητοι από τις συνέπειες»!
Ο Ντέηβιντ Κάμερον αναφέρθηκε επίσης στις «καθοριστικές παρεμβάσεις της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή Ιστορία», επισημαίνοντας τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα στο Blenheim, το Trafalgar, το Waterloo, τον Μεγάλο Πόλεμο (Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο) και «ακόμα περισσότερο την μοναχική αντίσταση των Βρετανών το 1940 (lone stand in 1940)».

Μια αποδυνάμωση της αγγλοσαξωνικής παρουσίας στην Ευρώπη θα επιτρέψει στο να πληρωθεί το κενό, που θα δημιουργηθεί, από την Ρωσία και αυτό αποτελεί εφιάλτη για τους Αγγλοσάξωνες!

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «ο Winston Churchill παθιασμένα μίλησε, για το πως η Δυτική Ευρώπη έπρεπε να ενωθεί για να προαχθεί το ελεύθερο εμπόριο και να δημιουργηθούν θεσμοί, που να επιβάλουν την ειρήνη και να αποτρέψουν να συμβεί πάλι ένα τέτοιο μακελειό».
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός πιστεύει, πως μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. πρωτίστως θα αποτελέσει μια καταστροφή για τις ίδιες τις ΗΠΑ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο «ελεγκτής» της Γερμανίας και της ευρωπαίκής ηπείρου, προς χάρην των αμερικανικών και των αγγλοσαξωνικών συμφερόντων, γενικότερα.
Άλλωστε, είναι γνωστό, πως μια αποδυνάμωση της αγγλοσαξωνικής παρουσίας στην Ευρώπη θα επιτρέψει στο να πληρωθεί το κενό, που θα δημιουργηθεί, από την Ρωσία και αυτό αποτελεί εφιάλτη για τους Αγγλοσάξωνες. Αυτός είναι ο βασικός λόγος, που ο Κάμερον με κάθε μέσο θα επιχειρήσει να πείσει τους Βρετανούς να μην επιλέξουν το Brexit!

«Το 42% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε., το 40% επιθυμεί την έξοδό της, το 13% δεν ξέρει πώς θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 6%»!

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση του «YouGov» για λογαριασμό του δικτύου ITV, που σημειώνει η εφημερίδα «Times», δείχνει πως το 42% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε., ενώ το 40% επιθυμεί την έξοδό της από αυτή.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 13% των Βρετανών δεν ξέρει πώς θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 6%.
To δημοψήφισμα της Βρετανίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την χώρα μας, καθώς η τάση, που θα διαμορφωθεί μέχρι την διεξαγωγή του, αλλά και το αποτέλεσμά του θα καθορίσει και την στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα.

Big Ben with  city boat in London, UK