Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Ο Γάλλος πρώην Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Σιράκ, Dominique de Villepin (Ντομινίκ Ντε Βιλπέν) σε συνέντευξή του εκφράσθηκε ενθουσιωδώς υπέρ της Ελλάδας και του δικαίου των λαών της Ευρώπης, αναφέροντας με έμφαση, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας νέος de Gaulle!
Ο πρώην Γάλλος Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη, που έδωσε την Τρίτη το πρωί στο κανάλι BFM, ήταν πολύ επικριτικός για τις ενέργειες των Ευρωπαίων ηγετών και της Γαλλίας. «Η Ελλάδα ξαναβρήκε την υπερηφάνειά της, για μένα είναι γκωλλική», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Πάω στοίχημα, ότι ο στρατηγός ντε Γκωλ, εάν ζούσε, θα πήγαινε στην πλατεία Συντάγματος και στο τέλος της ομιλίας του, θα σήκωνε τα χέρια του προς τον ουρανό, αναφωνώντας “Ζήτω η Ελλάδα”!».
«Σήμερα έχουμε την ευκαιρία, και το ξαναλέω, την ευκαιρία, να έχουμε έναν νεαρό με ηγετικές ικανότητες και ανεξάρτητο Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι αξιόπιστος στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης.
«Είμαι πολύ στενοχωρημένος από την Ευρωπαϊκή τύφλωση», κατέληξε ο πρώην Γάλλος Πρωθυπουργός.




