“Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Βοηθήστε την να βγει από την κρίση.”
(Γιώργος Χατζημαρκάκης)

Την παρουσία του στο συνέδριο των εργοδοτών μητροπολιτικής Κολωνίας και την συνάντησή του με την Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στις Βρυξέλλες εκμεταλλεύθηκε ο Πρόεδρος του DHW και Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης για να καλέσει και τις δύο πλευρές να ενεργοποιηθούν υπέρ της Ελλάδος και της ενδυνάμωσης της επιχειρηματικότητας σ αυτήν.

Στην Κολωνία και σε ακροατήριο άνω των 200 εργοδοτών της ευρύτερης περιοχής Κολωνίας ο κ. Χατζημαρκάκης ήταν κεντρικός ομιλητής με θέμα το Ευρώ , την Ελλάδα και την σχέση πολιτών και Ευρώπης. Απευθυνόμενος στους εργοδότες τόνισε: «Η κρίση του Ευρώ λειτούργησε στην Ελλάδα σαν καταλυτικό σοκ. Πολλές μεταρρυθμίσεις ξεκίνησαν με σκοπό να ανοίξει η οικονομία. Αυτό προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες για τις γερμανικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Είναι πλέον σαφές ότι η Ελλάδα είναι η επόμενη αγορά ανάπτυξης στη νότια Ευρώπη. Αυτό έχουν ήδη επισημάνει οι Κινέζοι και γι αυτό επενδύουν τώρα σ αυτήν. Η γερμανική επιχειρηματικότητα θα πρέπει να είναι εκεί όταν η Ελλάδα γίνει ο νέος διακομιστικός κόμβος της Ευρώπης.»

Μία ημέρα αργότερα σε συνάντησή του στο Ευρωκοινοβούλιο με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ υπό την ηγεσία του Αντιπροέδρου κ. Αθανασίου Λαβίδα συζητήθηκαν τόσο οι προτάσεις της οργάνωσης για την καλλιτέρευση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της επαναφοράς της σε αναπτυξιακή τροχιά όπως και το σχέδιο «Οι δώδεκα άθλοι του ΗΡΑΚΛΗ» του κ. Χατζημαρκάκη. Εδώ πρόκειται για ένα σχέδιο με δώδεκα προτάσεις για αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα για να μπορέσει να ανασάνει οικονομικά και επιχειρηματικά και να εκσυγχρονισθεί πλέον αποφασιστικά. Ο κ. Χατζημαρκάκης ευχαρίστησε τον ΣΕΒ για την επίσκεψή του και διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν τόσο σαν Ευρωβουλευτής αλλά και σαν Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες επαφές, τα κατάλληλα δίκτυα αλλά και εκείνες οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την προώθηση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και γερμανοελληνικών επιχειρηματικών συνεργασιών όσον το δυνατόν γρηγορότερα. Γι αυτόν τον σκοπό μάλιστα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον γερμανικό σύνδεσμο βιομηχανιών (BDI) και τα αρμόδια ομοσπονδιακά υπουργεία οικονομίας και εξωτερικών της Γερμανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ