Κολωνία, Απρίλιος 2011. Τριήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης στη Γερμανία. Κατά την παραμονή του στην Κολωνία, επισκέφθηκε συνοδεία του Γενικού Προξένου στην Κολωνία Νικολάου Πλεξίδα τα κεντρικά γραφεία του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, όπου τον προϋπάντησε επί κεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Φαίδων Κοτσαμπόπουλος και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Συνδέσμου και Ευρωβουλευτού των γερμανών Φιλελευθέρων Δρος. Γιώργου Χατζημαρκάκη.

Ακολούθως εξήρε τον ρόλο του κ. Δόλλη όχι μόνον στον τομέα του Απόδημου Ελληνισμού αλλά και ως ειδικού απεσταλμένου του Πρωθυπουργού π.χ. στην Αίγυπτο η τώρα στην Λιβύη. Με συγκίνηση δε αναφέρθηκε στην προσωπική συμμετοχή και συμβολή του κ. Δόλλη όχι μόνο στον επαναπατρισμό των Αιγυπτιωτών αλλά και των Ελλήνων της Λιβυής, της μεταφοράς των 13.000 Κινέζων και των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα όσο και την απελευθέρωση ευρωπαίων αιχμαλώτων από το καθεστώς του Καντάφι.

O Υφυπουργός κ. Δόλλης που για πάνω από 10 χρόνια είχε την ευθύνη για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κομματικό επίπεδο στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε πλήρως ενημερωμένος σχετικά με τον DHW, τις πολλαπλές και άξιες δραστηριότητές του καθώς και τον ρόλο και την σημασία του για την διατήρηση, την ανάπτυξη και την προώθηση των γερμανο-ελληνικών εμποροοικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Στη δίωρη συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του συνδέσμου και τους ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες της περιοχής, υπήρξε λίαν φιλική συζήτηση γύρω από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η κρίση για ενδεχόμενες επενδυτικές δραστηριότητες της διασποράς στην πατρίδα. Εξ ονόματος του DHW ο αντιπρόεδρος Φαίδων Κοτσαμπόπουλος χαιρέτησε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την υπαγωγή των μεγάλων επενδύσεων στο Μέγαρο Μαξίμου και την εφαρμογή του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), δύο παγίων αιτημάτων του DHW εδώ και πολύ καιρό. Με το νέο νόμο δε για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο ο απαιτούμενος χρόνος για την ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα μπορεί πλέον να μειωθεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ