(c) ellinikignomi.eu

Του Βασίλειου Γρ.Παπαδάκη.

 

Η Τουρκία εν έτει 2020, έχει προσβληθεί από τον ταχυενεργό ιό της εξοπλιστικής υστερίας με προειδοποιητικά συμπτώματα οικονομικής αιμορραγίας και κοινωνικής εξαθλίωσης 

Ο «Αρχοντοχωριάτης» (κωμωδία του Μολιέρου) έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να εμπαίζει, να ειρωνεύεται και να προσβάλλει την Ελλάδα καισύμμαχανατοϊκάκράτη. Η ψευδαισθησία,ψυχοδιανοητική διαταραχή,οφείλεται κυρίως σε οργανική βλάβη του εγκεφάλου, ή σε σοβαρό ψυχικό νόσημα (παρανοϊκή σχιζοφρένια). Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η απουσία του εξωτερικού ερεθισμού. Το άτομο αυθυποβάλλεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να νομίζει πως όσα βλέπει και αισθάνεται είναι πραγματικότητα. Η ψευδαισθησία διαφέρει από την παραισθησία με την οποία σχετίζονται τα παραισθησιογόνα φάρμακα (ναρκωτικά). Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι παραληρήματα, παρερμηνείες, ονειρικές καταστάσεις και αγχωτικά επεισόδια. Σήμερα αρκετοί τυραννίσκοι ισχυρών κρατών, μέλη του Ο.Η.Ε, Ν.Α.Τ.Ο, πάσχουν από ψευδαισθησία – παραισθησία. 

Ο.Η.Ε. και Ν.Α.Τ.Ο υπό τις επικρατούσες συνθήκες, έχουν χάσει τον έλεγχο των γεγονότων. Δε διαλύονται μόνο και μόνο για να παρέχουν στους ισχυρούς την κάλυψη των ανομιών και στους ανίσχυρους την αυταπάτη ότι συμμετέχουν στην εμπέδωση της ειρήνης. 

Όλοι ομιλούν για τις αρχές του Ο.Η.Ε. τις οποίες ερμηνεύουν κατά το δοκούν, ενώ κάτω από το χαλί κρύβεται έντεχνα το κυνήγι του πλουτισμού. Ο Ο.Η.Ε. αποτελείται από ένα συνονθύλευμα αλληλοκοροϊδευομένων εκπροσώπων οι οποίοι προσπαθούν να ισορροπήσουν σ΄ένα σχοινί, τη διεθνώς αναγνωρισμένη ανηθικότητα και κερδομανία.  Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως δεν έχουν άδικο εκείνοι που προβλέπουν το επικείμενο τέλος του Ο.Η.Ε., όπως εκείνο της Κοινωνίας των Εθνών πριν το Β’ Π.Π.

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην ανελέητη λαβή των μεγάλων συμφερόντων. Θαεξαναγκαστεί, είτε το θέλουμε είτε όχι, ν’  αντιμετωπίσει, έστω και με υπέρτατες θυσίες,  κάθε απειλή  κατά των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Σε πιθανή ένοπλη σύρραξη Ελλάδος – Τουρκίας τα 193 κράτη μέλη του Ο.Η.Ε. και τα 27 της Ε.Ε. θα εγκαταλείψουντη δημοκρατική Ελλάδα, σύμμαχο μέλος, εάνδεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους.  Η χριστιανική Αρμενίασυνθηκολόγησε κάτω από την πίεση των ισχυρών και τη μουσουλμανική ληστεία.Όπως έλεγε οΚάρλΚάουτσκι  (1854 – 1938) Γερμανός θεωρητικός του σοσιαλισμού: «Ο πόλεμος είναι ληστεία ή άμυνα εναντίον ληστείας». Η Ελλάδα πολέμησε και θα πολεμήσει αμυνόμενη κατά παντός  ληστού.

Άνευ υποστάσεως και το Διεθνές Δίκαιο. Ανύπαρκτη η ασφάλεια και ελευθερία των πολιτών.  Η συχνή επίκληση τουΔ.Δ. απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Είναι κοινώς γνωστό ότι δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι αλλά μόνο αμοιβαία ή συγκρουόμενα συμφέροντα. Όσοι ανήκουν στον ίδιο συνασπισμό απλώς ακολουθούν τα κοινά συμφέρονται, όπως και  όσοι ανήκουν στον αντίθετο.Ο ισχυρός επιβάλλει πάντοτε εκείνο που του επιτρέπει η δύναμη του κι’ ο ανίσχυρος παραχωρεί εκείνο που του επιβάλλει η αδυναμία του.Από καταβολής κόσμου το δίκαιο ήταν με το μέρος του ισχυρού.Δεν αποκλείεται να στηθούν τεχνηέντως και κάποιες διπλωματικές παγίδες εις βάρος ημών και υπέρ της Τουρκίας. 

Είναι ιδεολογισμός να πιστεύει κανείς ότι η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. μεταβάλλεται από τετραετία σε τετραετία ήμπορεί να επηρεαστεί από ένα δημοκρατικό ή ρεπουμπλικάνο πρόεδρο. Στις διακρατικές σχέσεις αλλαγές μπορούν να επέλθουν μόνο μετά από ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός. Προσδοκούμε ότι η εξωτερική πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν (1942 – ) θα είναι δίκαιη και αντικειμενική, αλλά ας μην είμαστε ελπιστικοί ότι οι Η.Π.Α. θα εναντιωθούν στα τουρκικάσυμφέροντα.

Επιστέγασμα.

Σουλτάνε:«Μέτρα τη σκιά σου να δείς αν μεγάλωσες» Διογένης.

 

Βασίλειος-Γεώργιος Γρηγ. Παπαδάκης

Επίτιμο μέλος Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων